IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
important
topics & links
Head
boys & girls

Chloe
Gryffindor
Fred
Gryffindor
Alison
Slytherin
Leo
Slytherin
Camilla
Ravenclaw
Cid
Ravenclaw
Olivia
Hufflepuff
Nathan
Hufflepuff
house
points
30 points
0 points
-10 points
50 points
Credits
& Sister sites


Wil je buttons ruilen? Stuur dan een PM met jou button en de link van je forum naar Nyx. Jou button zal tussen onze buttons komen te staan met een link naar jou site. In ruil hiervoor verwachten wij ook dat onze button op jou site komt te staan.
---------------
Expecto Patronum staat onder leiding van het team, de layout is gemaakt door Nyx Xiaoyu. Harry Potter zelf behoort toe aan J.K Rowling. Karakters en dergelijke dienen niet zonder toestemming gebruikt te worden. Alle afbeeldingen die gebruikt zijn op dit forum behoren toe aan hun rechtmatige eigenaren. De punten tellers komen van Savage Themes op tumblr.

Deel|

quidditch

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
avatar
quidditch captainquidditch captain

Aantal berichten : 615
IC posts : 178

Hogwarts ID
Schooljaar: Sixth year
Leeftijd: 17 (17 sep) Virgo
Partner: We were moving mountains before we knew we could

BerichtOnderwerp: quidditch wo aug 31, 2016 4:19 pmIedereen die de boeken heeft gelezen en/of de films gezien heeft is vast bekend met het spel ''quidditch'' wat hier op Hogwarts gespeeld wordt. Op dit forum is het mogelijk om de strijd met de andere afdelingen aan te gaan in een spannend potje quidditch! Om dit zo spannend en leuk mogelijk te maken voor de leden hebben wij hier wel een aantal regels/manieren voor die je even doorgenomen moet hebben. In dit topic staan die allemaal opgesomd!

Game:
Voor de Muggles die onbekend zijn met de films en de boeken zal hier ook de bedoeling van het spel snel uitgelegd worden. De bedoeling van quidditch is zoveel mogelijk punten scoren voor jouw team. Het spel eindigt wanneer de Snitch gevangen is. Wie er op dat moment de meeste punten gescoord heeft, wint. Elke Quaffle die door een hoepel gaat is 10 punten waard. De Snitch 150, en biedt dus bijna altijd een directe overwinning aan het team dat deze weet te vangen.

In quidditch zijn er verschillende soorten ballen die je moet kennen. de Quaffle is een bal met ongeveer het gewicht van een voetbal, en is bedoeld om mee door één van de hoepels van je tegenstander te scoren. Ook zullen er elke wedstrijd twee Bludgers door de lucht vliegen. Dit zijn zware, metalen ballen met een eigen wil bedoeld om de spelers van hun bezems te meppen. Serieuze verwondingen kunnen hierbij worden opgelopen! Als laatste heb je de Snitch, een kleine, gouden balletje met vleugeltjes die zich haast onvindbaar voortbeweegt over het veld.
Teams:
Gezien het ook in de films best een 'big deal' is als je in het team van jouw afdeling zit, hebben we besloten dat hier ook bijzonder te maken. In de films en de boeken bestaan de teams uit zeven spelers, hier zullen dat er drie zijn, waarvan de andere vier NPC's zullen zijn die je mag gebruiken in jouw posts.

Players:
In een team van zeven spelers is er een indeling van drie Chasers, twee Beaters, één Keeper en één Seeker. Op het forum is de Keeper altijd een NPC, gezien een fruitmachine zal bepalen of jij scoort of niet. In elk team op het forum zal dus een Seeker, Beater en Chaser bespeeld kunnen worden. Ieder team beschikt ook over een team captain, de enige die in de wedstrijden time-outs mogen inlassen.

Tournaments:
Op het forum zelf zal er eens in de zoveel tijd een wedstrijd gehost worden. Om dit zo eerlijk mogelijk te laten verlopen zal daarbij gebruik gemaakt worden van fruitmachines. De bedoeling van deze wedstrijden is dat jij (zonder het besturen van anderman's karakters!) een wedstrijd bespeeld die geleidt wordt door mededelingen van het team. Elke wedstrijd zal dezelfde soort 'volgorde' hebben. Dit is hoe de wedstrijden op het forum verlopen:

* Het team opent een topic met als eerste post een kleine intro en een mededeling dat de wedstrijd begint. Er wordt ook bepaald wie de Quaffle als eerste in handen krijgt.

* Hierna mogen de spelers posten. De Seekers dat ze op zoek gaan naar de Snitch, de Beaters die hun best doen hun teamgenoten te verdedigen met hun knuppel, etc. Beetje fantasie gebruiken. Beaters mogen hier al een poging doen iemand van hun bezem te meppen, dit doe je door dit te schrijven in jouw post zonder zelf te bepalen of het lukt of niet! dit mag maximaal drie keer per wedstrijd, wees dus zuinig met die kansen! zet onderaan je post dan even: "Heeft een Bludger richting Pieter geslagen", zodat het team dat meteen kan zien.

* Er mag een poging gedaan worden de Quaffle van de desbetreffende speler af te pakken, of als degene met de Quaffle als eerste heeft gepost mag die proberen te scoren. Voor beide acties gelden dezelfde regels als hier boven: Niets wordt bepaald, en zet het even onder je post.

* Als iedere speler een intro post gemaakt heeft, zal een van de teamleden alle pogingen tot het gooien op andere spelers en het scoren/afpakken behandelen met mededelingen die bepaald zijn door een fruit machine, een random keuze dus. Hier wordt bepaald of je iemand geraakt/gescoord/afgepakt hebt of niet.

* Na deze mededeling krijgt iedereen weer een kans om te posten en de dingen die er gebeurd zijn te verwerken in een post, ook mogen er nieuwe pogingen gedaan worden tot het meppen van bezems, scoren en afpakken. Echter komt in deze ronde ook de Snitch in het spel, waarvoor de in de fruitmachine zullen instellen dat de catch rate 1 op de 4 is, snel zul je deze dus niet vangen. De Seekers mogen nu echter wel pogingen doen tot het vangen van deze bal. Nogmaals, zet alle pogingen tot handelingen even kort onder je post!

* Zo zal het spel verlopen. Intro post -> 6 posts (van iedere speler 1) -> mededelingen -> 6 posts -> mededelingen -> etc. Dit zal zo doorgaan tot de fruitmachine zal aangeven dat de Snitch is gevangen. Het spel is dan afgelopen. Hierna wordt er een ander topic geopend voor alle leerlingen en spelers waarin je eventueel met jouw karakter kan napraten over de wedstrijd.

Regels:

Dit systeem is best uitgebreid, maar niet heel moeilijk. Om alles goed te laten verlopen zijn er wel een paar regels/afspraken waar je je aan moet houden.

* Als je jouw karakter in een team wilt hebben zorg dan dat je actief bent en actief kan door posten tijdens een wedstrijd.

* Je hebt in max een week voor elke ronde om te reageren. De posts hoeven niet persé lang te zijn, als je er maar wel een maakt. Post je na een week niets tijdens een wedstrijd dan wordt jouw karakter uit het team gezet. (natuurlijk wordt er wel gewoon rekening gehouden met op vakantie zijn, etc.)

* Quidditch spelers worden uitgekozen door de team captains. Als jij actief bent en af en toe hint in je posts dat je Quidditch wel interessant vind kunnen zij je aanspreken in PM om vervolgens een topic te doen waarin de team captains jouw karakter vragen hun team te komen versterken.

Mvg, het team.
Walking gets too boring when you learn how to fly
ABOUTTHEMEbabe
"Cute, hero, reddende engel, jezus zelve, de volwassene in de relatie, mijn grote voorbeeld." - CATO 2K16

☆:
 


Laatst aangepast door Nyx Xiaoyu op do sep 01, 2016 1:52 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
quidditch
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Welcome :: Handbook :: Information-
Ga naar: