Trouble usually finds me

Pagina 1 van 2 1, 2  Volgende

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Trouble usually finds me

Bericht van Líviya Duval op do nov 08 2018, 19:09

Happiness can be found even in the darkest of times


De kaarsen die de grote zaal deden verlichten gaven Lív een warm gevoel. Het leek alsof de tijd was omgevlogen en hoewel dit haar laatste jaar zou zijn voelde het niet zo. Het voelde alsof ze hier nog tijden moest zijn, alsof ze hier nog lang niet klaar was. Het was heerlijk om weg te zijn van huis om te kunnen toveren wat je wilde en wanneer je het wilde. Hoewel sommige leraren daar nog al eens anders over dachten. Toch was het hier anders, hier waren ook regels. Maar hier voelde ze geen ogen op haar branden, Ogen die haar continu in de gaten hielden.

Een zucht ontglipt tussen haar lippen door en ze wierp haar groene ogen normaals de zaal rond. Het was vrij rustig vandaag, veel te rustig. Niet alleen verzamelde iedereen hier altijd om te eten maar ook vaak om te studeren of om een praatje te maken, maar vandaag was het rustiger dan anders. Lív haalde kort haar slanke vingers door haar lokken en verzette zichzelf even op de bank waar ze op was gaan zitten, opende het boek wat ze voor haar had neergelegd; Defense against the dark arts was altijd al haar favoriete vak geweest, maar vandaag had ze gewoonweg geen motivatie om er in verder te lezen. Kort glijden haar ogen weg van het boek in de richting van de andere tafels met leerlingen waarbij de een druk bezig was met studeren en de ander een nieuwe spreuk liet zien. Helaas voor hen resulteerde dat in een luide knal en een rookwolk die door de zaal heen trok .. een kleine glimlach verscheen rond haar lippen terwijl ze het boek weer dicht slaat en het tafereel bekeek.

+Aryana


'YOU MADE FLOWERS GROW IN MY LUNGS'
Líviya Duval
Slytherin Student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
14

Posts :
43

Name :
M


Hogwarts ID
Year: Seventh year
Age: 18
Species: Wizard


Slytherin Student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Trouble usually finds me

Bericht van Aryana Miller op do nov 08 2018, 19:27

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

De kaarsen in de grote hal gaven het een wat knussere en warmere aanblik. Aryana was met enkele andere eerstejaars aan een van de vele tafels gaan zitten terwijl ze een boek had opengeslagen en er rustig doorheen bladerde. Haar ogen waren moe, of haar hersenen; wat het ook was. Ze leek veel meer moeite dan normaal te moeten doen om de tekst te lezen en het te begrijpen. Het was best pittig om als Halfblood op deze school te zitten wanneer beide ouders er niet meer waren. Waardoor haar oom en tante de voogdij hadden gekregen. Echter waren die gewone Muggles en heerste er een groot onbegrip in hun huis.

Een echt thuis had het meisje al zeer lange tijd niet meer gekend al voelde Hogwarts steeds meer als een goede plek voor haar. Ze hoefde tenminste niet haar magie te verbergen en aparte ongelukken werden niet zo apart bevonden. Over het algemeen leerde ze veel, spreuken waarvan ze nog nooit had gehoord, tot trappen die konden bewegen omdat ze betoverd waren. Er hing een magische sfeer al helemaal rondom het oude kasteel. Niet alleen omdat de tijd leek stil te staan maar ook doordat zo'n groot gebouw niet koud aanvoelde en een soort gezelligheid met zich mee voerde.

Kort wierp Aryana een blik naar de andere aanwezigen. Er leek verderop een Slytherin studente te zitten; die ze niet bij naam kende. Wellicht ook omdat die vele jaren hoger zat. Een van de jongere studenten naast haar; wou een nieuwe pas geleerde spreuk laten zien. Waardoor ze met een licht geïntrigeerde blik de student in de gaten hield. De spreuk verliep echter niet zoals had gemoeten. Waardoor er een luide knal en rookwolk ontsnapte. Meteen dook de eerstejaars in elkaar waarna ze kuchtte. Bah, rooksmaak. Niet alleen dat maar ook haar angst voor vuur was immens. Haar vader was omgekomen door de vlammen die het huis waren binnen gedrongen. Iets wat ze zich nog helder herinnerde. Voorzichtig stond ze op, gritste ze het boek en stapte ze snel weg van de eerstejaars die de spreuk had uitgesproken. Als ze de boel in de hens wouden steken, was zij weg. Op haar weg naar de deur zag ze de Slytherin studente met een kleine glimlach zitten waardoor ze haar met vragende ogen aan keek. "Dit gebeurd toch niet met elke spreuk?" Murmelde het meisje terwijl ze een ietwat zuur gezicht trok.


@Líviya Duval || words: 399


Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Trouble usually finds me

Bericht van Líviya Duval op do nov 08 2018, 19:43

Happiness can be found even in the darkest of times


Het was de harde knal die haar uit haar dagdroom trok en haar ogen richting het schouwspel verderop deed gaan. Diverse leerlingen wisten niet hoe gauw ze moesten vertrekken en lichtjes krulden haar mondhoeken dan ook op bij het zien van de geschrokken leerlingen. De actie deed haar denken aan haar eerste jaar. Die zeker de eerste weken niet zonder fouten ging. En hoewel ze veel had gelezen over spreuken was het uitvoeren ervan toch anders geweest dan verwacht. Het koste onwijs veel moeite, maar toen er eenmaal een subtiel lichtje van de spreuk ‘Lumos’ uit haar toverstok kwam was ze zo ontzettend blij geweest. En nu jaren later zat ze hier als laatste jaars met een breed scala aan spreuken en een brein vol met kennis over allerlei dieren, gevaren en wezens waarvan je als eerste jaars alleen maar kon dromen. Haar blik trok kort weg van de studenten terwijl de rook omhoog trok richting de kaarsen boven hen. Ze zou deze plek nog eens gaan missen. Hoewel ze er zeker van was hier terug te keren.  

En weer dwaalde haar blik af, waarna haar ogen vielen op een meisje dat ze zonet nog aan de tafel had zien zitten.  Ze glimlachte naar haar. Lív herkende haar niet, en ze was te jong om in haar jaar te zitten. Kort wierp ze haar blik op het boek dat ze vast hield, maar haar ogen gingen al snel terug naar het meisje dat op een zure manier een aantal woorden murmelde. Lív schudde haar hoofd vrijwel direct. Gelukkig niet.. bevestigde ze haar woorden terwijl ze haar lichaam iets opzij draaide richting het meisje. Al kan het in het begin wel vaker voorkomen, maar alleen bij spreuken die nog te moeilijk zijn. Haar blik ging kort terug naar de leerling aan de tafel, alles leek voor alsnog oké te gaan. Iets wat haar ergens wel geruststelde. Daarom is het ook handiger om spreuken te oefenen met een leraar erbij.. Zo loop je tenminste niet de kans jezelf of de school in brand te steken.  Haar blik streek weer over het meisje terwijl ze haar mondhoeken weer iets opkrulde. Is dit je eerste jaar op Hogwarts?

+Aryana


'YOU MADE FLOWERS GROW IN MY LUNGS'
Líviya Duval
Slytherin Student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
14

Posts :
43

Name :
M


Hogwarts ID
Year: Seventh year
Age: 18
Species: Wizard


Slytherin Student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Trouble usually finds me

Bericht van Aryana Miller op vr nov 09 2018, 12:01

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

Aryana was duidelijk niet de enigste die na de harde knal en het rook was opgestaan en de veiligheid in een ander deel van de Great Hall opzocht. Immers stonden de meesten wel op en zochten een uithoek waar ze rustiger konden zitten zonder dat er rook of vuur naast hen tevoorschijn kwam. Het jonge meisje had niet door dat ze lichtelijk trilde door de plotselinge knal en het rook dat haar zachtjes had doen kuchen. Bah, zo vies en ook nog eens slecht voor de longen. Waarom de andere eerstejaars een nieuwe spreuk had geprobeerd zonder docent of tenminste oudere leerling, kon ze niet begrijpen. Boeken konden niet alles over een spreuk uitleggen; soms moest je het horen en zien. Het was wellicht het eerste jaar waardoor ongelukken in een klein hoekje zaten; maar dat betekende niet dat het niets met haar deed. Aryana was al voorzichtig met magie; zeker nadat haar moeder was overleden door een ongeluk met magie. Het kon ongecontroleerd erg gevaarlijk zijn. Zoals de sterke hoge golven van een tsunami, en de rijzende vlammen in een vuur.

De ogen van een Slytherin studente volgden haar toen ze naar haar toe liep. In haar logica was ze vast veiliger rondom een ervaren student; dan een die gewoon maar wat probeerde en een ongeleid projectiel veroorzaakte. Ze glimlachte naar haar terwijl het meisje met een wat zuur gezicht zich toch wel afvroeg of dit een standaard was met elke nieuwe spreuk. Dan zou ze wellicht nog wel een paar keer bedenken of ze hier wel wou zijn. Kort had de ander een blik op het boek geworpen maar zodra haar zure woorden haar mond verlieten keek de ander haar weer aan. Vrijwel direct schudde de oudere student haar hoofd. "Gelukkig niet.." Bevestigde ze haar woorden waarna ze zich wat meer in de richting van het jongere meisje draaide die naast haar neer plofte en zuchtte. Een zucht in opluchting. "Al kan het in het begin wel vaker voorkomen, maar alleen bij spreuken die te moeilijk zijn," vervolgde ze haar uitleg waardoor het meisje langzaam en begrijpend knikte. Zelf was ze nog niet gefocust op het leren van lastige spreuken; eerst maar de basis begrijpen en foutloos kunnen gebruiken. Ze volgde de blik van de ander naar de tafel waar de student nog zat; er leken geen zichtbare verwondingen te zijn. "Daarom is het ook handiger om spreuken te oefenen met een leraar erbij.. Zo loop je tenminste niet de kans jezelf of de school in brand te steken." Aryana wist voldoende over brand om te weten dat het zeer gevaarlijk was en angstwekkend. De blik van de oudere student gleed weer over haar heen terwijl haar mondhoeken iets opkrulden in een glimlach. "Is dit je eerste jaar op Hogwarts?" Vroeg ze waardoor het meisje knikte. "Ja, hoeveel jaar heb jij er al op zitten?" Vroeg het meisje terwijl haar donkerbruine ogen even de oudere student in zich op namen. Ze leek vriendelijk zat, zeker voor een van Slytherin.


@Líviya Duval || words: 500


Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Trouble usually finds me

Bericht van Líviya Duval op zo nov 11 2018, 20:08

Happiness can be found even in the darkest of times


Zelf hadden zowel zij en haar klasgenoten genoeg fouten gemaakt in de eerste jaren hier op Hogwarts. En nog steeds werden er fouten gemaakt. Al helemaal in het jaar waar ze nu in zat. De spreuken werden steeds moeilijker naarmate de tijd voorderde en begonnen steeds meer kracht en concentratie te vragen. Iets waar Lív zich soms nog eens op kon verkijken. Hoewel ze best tevreden was met haar manier van spreuken oproepen bleef het nog altijd iets om te blijven oefenen. Iets wat ze zeker van plan was na school. Ze wilde niet terugkeren naar Frankrijk om daar haar leerstof te vergeten en door te gaan alsof de wereld niet bestond uit magie en sprookjes. Haar doel was om hier te blijven een baan te vinden waarbij ze haar magie kon gebruiken. Wellicht wel een baan hier op Hogwarts.

Het jonge meisje vroeg haar of het zo vaker ging met spreuken, en gelukkig was dat niet het geval. Sommige personen waren simpelweg niet goed met een bepaalde spreuk of de spreuk was té moeilijk om op dit moment uit te voeren. Hoe dan ook was de rook op dit moment aan het optrekken en klaarde de lucht rond de leerling weer op. Terwijl Lív haar blik weer richtte op het meisje en ze haar een vraag toe wierp. Haar voorspelling kwam uit toen het meisje haar vertelde dat dit haar eerste jaar was. Ze knikte kort als bevestiging haar gehoord te hebben en gaf toen haar antwoord. Dit is mijn zevende jaar hier op Hogwarts, hoewel het voelt alsof ik hier pas begonnen ben. haar blik kantelde iets terwijl er een waterige glimlach rond haar lippen verscheen. Hogwarts is echt mijn thuis geworden en ik wil hier nog lang niet weg. Hoewel ze wist dat het er aan zat te komen dat ze haar laatste schooldag zou hebben. Wat vind je tot nu toe van de school? voegde ze er uiteindelijk geïnteresseerd aan toe.

+Aryana


'YOU MADE FLOWERS GROW IN MY LUNGS'
Líviya Duval
Slytherin Student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
14

Posts :
43

Name :
M


Hogwarts ID
Year: Seventh year
Age: 18
Species: Wizard


Slytherin Student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Trouble usually finds me

Bericht van Aryana Miller op ma nov 12 2018, 20:03

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

Het was waarschijnlijk erg normaal voor een eerstejaars om fouten te maken. Al helemaal als veel nieuw was voor de leerlingen en ze langzaam aan de gevaren zouden leren. Daarbij kostte het soms tijd om een band met de wand aan te gaan, waardoor er ongelukjes konden gebeuren als de wand iets anders van plan was dan de student. Ook waren er spreuken die moeilijker waren omdat er veel regels aan verbonden waren, voordat ze goed uitgevoerd konden worden. Als laatste maar niet minste belangrijkste was er natuurlijk ook de concentratie, zonder concentratie kon magie moeilijk onder controle gehouden worden en zaten ze met problemen. Waarschijnlijk waren de eerstejaars niet de enigste die moeite hadden met sommige spreuken, er waren er vast veel meer die wel eens fouten begingen. Iets waar Aryana dan ook aan moest wennen, ze wist dat alles niet altijd goed kon gaan, dat ging in de Muggle wereld ook niet zo. Wat veilig leek kon ineens onveilig blijken en wat onveilig leek kon ineens toch voor veiligheid zorgen. Spelen met vuur was normaal gesproken gevaarlijk, maar met vuur kon iemand ook een waarschuwingssignaal geven waardoor mensen die persoon konden vinden of helpen.
Het jonge meisje vroeg of het vaker zo moeizaam ging met spreuken, er waren vast wel wat meer incidenten geweest in de jaren dat de ander op school zat. Echter wist ze haar gelukkig gerust te stellen dat dit niet al te vaak voor kwam, natuurlijk af en toe wel. Maar niet dat ze zich zorgen hoefde te maken, ook kreeg ze de tip altijd onder toezicht te oefenen, dat was veiliger voor iedereen. De rook klaarde op en ook de student leek zich redelijk goed te herpakken, er waren geen zichtbare wonden. Waarschijnlijk zou hij wel twee keer nadenken voordat hij de spreuk nogmaals zou proberen maar daar zou het hopelijk bij blijven. De oudere Slytherin studente richtte haar blik op het meisje waarna ze haar vroeg in welk jaar ze zat. Aryana antwoordde zonder te twijfelen, dit was namelijk een makkelijke vraag. Daarna wou het jonge Aziatisch uitziende meisje weten hoeveel jaar de ander al op Hogwarts had gezeten. ” Dit is mijn zevende jaar hier op Hogwarts, hoewel het voelt alsof ik hier pas begonnen ben.” sprak ze terwijl ze haar blik iets kantelde en er een waterige glimlach op haar gezicht verscheen. Het deed het kind goed om te zien dat er mensen waren die zich hier op hun plek voelden. Wellicht zou ze met de tijd de school ook als een thuis gaan zien, ze voelde zich al redelijk comfortabel in haar House. Hufflepuff was dan ook erg warm en veilig. ”Hogwarts is echt mijn thuis geworden en ik wil hier nog lang niet weg.” Verklaarde de oudere studente waardoor Aryana haar een licht geïnteresseerde blik toe wierp. In de Muggle wereld waren er maar weinig die school als hun thuis zagen. Ook als het een kostschool was zoals Hogwarts. Aryana wist echter dat de manier waarop de school ingedeeld was, vaak voor een ontspannen sfeer zorgde in de huiskamers. ”Wat vind je tot nu toe van de school?” Vroeg de oudere student geïnteresseerd. Het meisje keek haar met haar donkerbruine bijna zwarte ogen even nadenkend aan voordat ze haar schouders ophaalde. ”Ik ben hier nog niet lang genoeg om te zeggen of ik het leuk vind. Het is zeker anders dan de Muggle wereld.” Sprak ze uiteindelijk met een lichte glimlach op haar gezicht.


@Líviya Duval || words: 576


Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Trouble usually finds me

Bericht van Líviya Duval op di nov 13 2018, 18:41

Happiness can be found even in the darkest of times


Kort gleden haar ogen nog even terug richting de student die de mislukte spell had uitgevoerd. Inmiddels leek de lucht geklaard en was er niets meer te zien van de mislukte poging. In ieder geval leek hij er van geleerd te hebben aan zijn gezicht te zien. En bij het meisje haar woorden draaide ze haar gelaat dan ook weer terug richting het meisje. Ik weet zeker dat je het hier naar je zin gaat hebben. Al is het alleen al door alle bijzondere lessen die je zal gaan volgen. Je bent niet voor niets aangenomen op Hogwarts dus dat zal zeker goed komen. Zelf had ze het hier vanaf haar eerste week al naar haar zin gehad. Hoewel dat voor ieder persoon anders kon zijn had ze niet het idee dat hier leerlingen rondliepen die het niet leuk hadden. Ondanks dat Slytherin niet bepaald een goede naam had gingen sommige leerlingen van andere huizen ook gewoon met hen om. Natuurlijk waren er altijd de personen die roet in het eten gooide, maar Lív had besloten hier geen aandacht aan te schenken. Mijn naam is overigens Líviya, maar Lív volstaat ook. Stelde ze zichzelf dan uiteindelijk voor terwijl ze haar hand richting het meisje uit stak om deze te schudden.

Heb je al bepaalde lessen gevolgd sinds je hier bent? Wellicht dat ze haar nog zou kunnen helpen. Niet dat Lív elke spreuk, magisch wezen of regel kende, maar misschien kon ze haar helpen met wat basic dingen.'YOU MADE FLOWERS GROW IN MY LUNGS'
Líviya Duval
Slytherin Student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
14

Posts :
43

Name :
M


Hogwarts ID
Year: Seventh year
Age: 18
Species: Wizard


Slytherin Student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Trouble usually finds me

Bericht van Aryana Miller op di nov 13 2018, 19:54

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

De andere eerstejaars student leek verder geen gevolgen van zijn mislukte spreuk te ondervinden. Anders dan de schrik wellicht, al leek hij zich daarin ook snel te herstellen. Sneller dan Aryana in ieder geval die een tikkeltje wantrouwend hem vanuit haar ooghoeken nog in de gaten hield. Al met al was ze niet zo gerust op het feit dat ongelukken zoals deze blijkbaar vaker gebeurden. Wellicht omdat ze geen goede ervaring met rook en vuur had en nog niet zoveel over magie wist. De lucht was geklaard, en even ademde het meisje diep in terwijl ze de oudere Slytherin studente aan keek. De vragen die de ander aan haar stelde waren niet te persoonlijk, en brachten een ontspannen sfeer. ” Ik weet zeker dat je het hier naar je zin gaat hebben. Al is het alleen al door alle bijzondere lessen die je zal gaan volgen. Je bent niet voor niets aangenomen op Hogwarts dus dat zal zeker goed komen.” Verklaarde de oudere student waarop Aryana een klein glimlachje op haar gezicht toverde. Het was waar dat ze niet zonder reden naar Hogwarts was gegaan, er zat nu eenmaal magie in haar bloed. Ook al had haar vader er weinig mee gehad, de oom en tante waarbij ze leefde leken er minder problemen mee te hebben. Zolang ze maar deed wat ze moest doen, en dat was haar lessen volgen en zichzelf niet in de problemen werken. Dat laatste was ook al tegen haar natuur, het meisje was voorzichtig en verlegen waardoor ze meestal niet meteen een situatie in dook. ”Mijn naam is overigens Líviya, maar Lív volstaat ook.” Stelde de oudere studente zich voor terwijl ze haar hand uitstak naar het jongere meisje. Aryana nam de hand dan ook voorzichtig vast terwijl ze zichzelf voorstelde. ”Aryana, maar Arya mag ook.” Sprak ze zachtjes, haar maakte het niet zoveel uit als ze bij haar bijnaam genoemd werd. Zeker als degene vriendelijk bleek, was het vaak een naam waar ze goed op reageerde. Aryana was dan ook een lange naam, waardoor ze het zelf ook wel eens afkortte. ”Heb je al bepaalde lessen gevolgd sinds je hier bent?” Vroeg Lív uiteindelijk waardoor het meisje knikte. Ze had natuurlijk al wat lessen gevolgd, al had ze nog geen onderdeel waar ze super veel talent voor toonde, al was ze ook niet onhandig. Haar donkerbruine ogen gleden naar de Slytherin student waarna ze zachtjes antwoordde. ”Ik heb al wel enkele basislessen gehad, maar tot nu toe springt er nog niet iets uit. Het meeste is nieuw en apart.” Antwoordde ze met een nadenkende frons op haar jonge gezichtje.


@Líviya Duval || words: 435


Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Trouble usually finds me

Bericht van Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 1 van 2 1, 2  Volgende

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum