IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
important
topics & links
Head
boys & girls

Chloe
Gryffindor
Fred
Gryffindor
Alison
Slytherin
Leo
Slytherin
Camilla
Ravenclaw
Cid
Ravenclaw
Olivia
Hufflepuff
Nathan
Hufflepuff
house
points
30 points
0 points
-10 points
50 points
Credits
& Sister sites


Wil je buttons ruilen? Stuur dan een PM met jou button en de link van je forum naar Nyx. Jou button zal tussen onze buttons komen te staan met een link naar jou site. In ruil hiervoor verwachten wij ook dat onze button op jou site komt te staan.
---------------
Expecto Patronum staat onder leiding van het team, de layout is gemaakt door Nyx Xiaoyu. Harry Potter zelf behoort toe aan J.K Rowling. Karakters en dergelijke dienen niet zonder toestemming gebruikt te worden. Alle afbeeldingen die gebruikt zijn op dit forum behoren toe aan hun rechtmatige eigenaren. De punten tellers komen van Savage Themes op tumblr.

Deel|

Basorexia | Luca

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
avatar
GryffindorGryffindor

Aantal berichten : 94
IC posts : 19

Hogwarts ID
Schooljaar: Sixth year
Leeftijd: 17 years old
Partner: -

BerichtOnderwerp: Basorexia | Luca di sep 20, 2016 8:32 pm


Langzaam maar zeker sijpelde de common room leeg. Gapende monden, gewrijf in ogen. Torrance hief zijn hoofd op en wierp een blik op de klok die aankondigde dat het al ver voorbij middernacht was. Een kleine zucht verliet zijn mond en hij sloeg zijn ogen weer neer op het stuk perkament dat opengerold voor hem neer lag. Een opdracht van Divination, -in zijn ogen het meest nutteloze vak ooit-. Hij moest een samenvatting maken van het hoofdstuk over Tea Leaves. Amper twee zinnen had hij neergeschreven op een uur tijd.
Tea Leaves, beter gekend als het bezinksel van een kopje koffie dat zichtbaar wordt als je je tas hebt leeggedronken. Voor velen is het gewoon een vieze smurrie die onmiddellijk wordt afgewassen, maar blijkt dat er een veel grotere betekenis in kan schuil gaan.
Hij liet het puntje van zijn veer over zijn lippen glijden en keek bedachtzaam naar de woorden die er al op het stukje perkament waren verschenen. Zijn handschrift was redelijk netjes om dat van een jongen te zijn, en de inhoud was.. Nu ja, daar viel over te twijfelen. Nogmaals keek hij naar de klok en vervolgens naar het dikke boek langs hem waarvan hij nog niet eens twee bladzijden ver zat van het eerste hoofdstuk.

Minuten tikten voorbij en de grote wijzer op de klok die tegen de muur hing draaide volledig rond zijn as. Langzaam maar zeker verschenen de woorden op zijn stuk perkament, maar hij was nog lang niet aan het einde toe. Een grote geeuw verliet zijn mond en Torrance drukte zich recht van zijn stoel. Hij was scheel gestaard op de woorden uit zijn boek en besloot dat een kwartiertje pauze hem deugd zou doen. Sloffend liep hij naar het haardvuur en hurkte er voor neer. Hij nam de ijzeren pook vast en duwde in de hete, rode kolen voordat hij besloot nog een extra blok hout op het vuur te gooien. Enkele kleine flikkeringetjes van het vuur vlogen omhoog en een knetterend geluid weerklonk. Hij schrok op toen het knetteren werd overstelmd door iemand die van de trappen naar beneden kwam en draaide zijn hoofd om te kijken wie het was. Lange rode haren, sproeten.. Een krop kwam in zijn keel en onmiddellijk drukt hij zichzelf rechtop. ’Luca..’ nam hij voorzichtig haar naam in zijn mond. Sinds ze samen hadden besloten dat het niet meer ging tussen hen was Torrance zijn houding ten opzichte van haar wat veranderd. Hij was kalmer geworden, voorzichtiger en bedachtzamer in zijn woorden. ’Wat doe jij nog wakker? Het is bijna twee uur ’s nachts.’ Hij keek haar aan met zijn donkere ogen en haalde nonchalant een hand door zijn haren doordat hij zich geen houding wist. Torrance wist dat ze boos op hem was, of.. boos was misschien niet het juiste woord, maar het was lang niet meer wat het geweest was. Hij voelde hoe een gênante kriebel als een slang door zijn lichaam sidderde en hij vloekte in zichzelf. Van iedereen van Gryffindor moest het net zij zijn die naar beneden kwam.
Plotting
♦:
 Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
GryffindorGryffindor

Aantal berichten : 28
IC posts : 5

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16 years
Partner: Still free

BerichtOnderwerp: Re: Basorexia | Luca di sep 20, 2016 8:52 pm

Luca lag op haar rug in haar bed, starend naar het plafond boven haar. Zachtjes klonk het gesnurk van één van de andere meisjes, maar voor de rest hoorde ze bijna niets. Zuchtend sloot het meisje haar bruine ogen en draaide ze zich op haar zij. Het was waarschijnlijk al laat, ze was er zeker van dat het al ver voorbij middernacht was; maar ze kon gewoon de slaap niet vatten. Ugh, en morgen moest ze weer gewoon naar de lessen.. Waarom was slecht geslapen niet net zo'n goed excuus als ziek? Dat zou het toch echt moeten zijn, want elke dag weer zag je leerlingen die duidelijk geen oog toe gedaan hadden en gewoon lagen te slapen op hun bank, de afdruk van hun veer duidelijk zichtbaar in hun wangen als ze wakker werden. Soms zag je dan de woorden die ze geschreven hadden en waarvan de inkt nog nat was geweest toen ze het als kussen gebruikte. Meestal ging dat dan ook gepaard met het rood dat je kreeg als je het eraf probeerde schrobben in de wc's, meestal zonder resultaat.. Luca draaide zich weer om naar haar andere zij, het kussen over haar oor duwend. Meestal stoorde het gesnurk van de anderen haar niet zo, maar omdat ze niet in slaap kon raken vandaag irriteerde het haar alleen maar. Misschien moest ze gewoon nog even in de Common room gaan zitten en daar proberen te slapen..
Het lange meisje besloot om dat dan maar te doen en smeet de lakens van haar af. Op haar blote voeten ging ze zachtjes de trap af, haar best doende om geen geluid te maken al was elk klein kraakje vertienvoudigd in het stille gebouwd. Ze hield niet van de stilte die kwam met de nacht, het was zo onnatuurlijk - alsof het kleinste geluid iedereen wakker zou maken, en alsof van alles kon schuilen in de schaduw of om het hoekje.. Als de stilte voor de storm, als het ware. Luca deed haar rode haren bijeen zodat ze niet in haar gezicht vielen en maakte er een paardenstaart van. Oh nee.. In de common room zat welgeteld nog één persoon, en natuurlijk moest dat Torrance zijn. Er kwam een frons op haar met sproeten bedekte gezicht, al deed ze haar best om vriendelijk te blijven kijken. Het was niet dat ze echt iets tegen hem had - nee, het was eerder dat het zo raar was om nu bij hem te zijn, sinds dat het uit gegaan was vorig jaar.. En misschien ook omdat ze vond dat het zijn schuld was. Bij zijn vraag haalde ze haar schouders op. "Mag een meisje niet om twee uur 's nachts in de Common room komen zitten?", antwoordde Luca, zijn blik mijdend. Omdat ze toch geen zin had om weer naar boven te gaan, ging ze maar verder naar beneden en zette ze zich op de laatste trap.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
GryffindorGryffindor

Aantal berichten : 94
IC posts : 19

Hogwarts ID
Schooljaar: Sixth year
Leeftijd: 17 years old
Partner: -

BerichtOnderwerp: Re: Basorexia | Luca di sep 20, 2016 9:19 pm


De blik die hij in haar ogen zag was een blik die volledig was veranderd sinds dat ze een punt achter hun relatie hadden gezet, ondertussen bijna 4 maanden geleden. Die van haar was hard geworden en die van hem stukken zachter. Torrance was er zich er van bewust dat zijn ondoordachtheid in combinatie met zijn eerlijkheid en sarcasme een grote oorzaak was geweest dat ze nu stonden waar ze stonden. Ergens had hij spijt van dat hij niet eerder had ingezien wat voor invloed zijn karakter op haar gehad had, dat hij te laat beseft had dat hij voorzichtiger moest omgaan met haar. Maar spijt kwam altijd te laat, en hij had uiteindelijk begrepen waarom ze er een eind aan wilde maken. Hij kon niet ontkennen dat hij nog om haar gaf, en het was net daarom dat hij het had kunnen plaatsen dat hij haar moest loslaten. Haar geluk was het belangrijkste, en hij kon haar dat niet bieden. Hij kon namelijk niet veranderen wie hij was, en zij even min. ’Mag een meisje niet om twee uur ’s nachts in de Common room komen zitten?’ Hij trok zijn wenkbrauwen in de lucht door haar brute opmerking en merkte hoe ze zorgvuldig zijn blik trachtte te vermijden. ’Technisch gezien zit je nog op de trap, en niet in de Common room.’ Torrance gebaarde nonchalant met zijn hand haar richting uit en haalde zijn schouders op. Terwijl wandelde hij richting het tafeltje waar hij zo juist nog had gezeten en liet zijn blik over de taak gaan waarvan hij nog steeds maar halfweg was. Een onhoorbare zucht rolde over zijn lippen en hij hoorde hoe het vuur op de achtergrond harder was beginnen knetteren. Hij was van plan om nog te blijven zitten in de Common room tot zijn taak af was, vandaag dat hij nog wat hout op het vuur had gegooid, maar misschien kon hij haar beter maar gewoon op haar gemak laten zijn. Met een plofje klapte hij het boek dicht en keek om zijn schouder, naar Luca die nog steeds op de onderste trede van de trap naar de meisjes kamers zat. ’Ik ga je niet opeten hoor.’ merkte hij bedachtzaam op en rolde met zijn ogen toen hij weer naar zijn boeken keek. ’Als je wil ben ik zo weg, ik kan boven ook wel verder doen.’ Hij maakte aanstalten om zijn perkament op te rollen, treuzelde er voor expres wat over in de hoop dat ze in tussentijd zei dat hij mocht blijven. Torrance vertoefde nog steeds graag in haar aanwezigheid, het was namelijk haar keuze geweest om er een einde aan te maken, hij had er gewoon mee leren leven omdat hij om haar gaf. Al was hij er redelijk zeker van dat omgekeerd niet meer hetzelfde gold. En dat zou hij respecteren.
Plotting
♦:
 Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud

BerichtOnderwerp: Re: Basorexia | Luca

Terug naar boven Ga naar beneden
Basorexia | Luca
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: In game :: Hogwarts :: common rooms :: gryffindor-
Ga naar: