Butterfly fly away [Zahorchak] || Aragog opdracht

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Butterfly fly away [Zahorchak] || Aragog opdracht

Bericht van Aryana Miller op di nov 20 2018, 23:32

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

Het begon als een mooie zonnige herstdag. Een best warme en droge dag voor Schotland. Wat betekende dat Aryana haar dunne mantel had aangetrokken met een extra shirt eronder. Zo bleef ze warm maar niet té warm. Immers wou ze niet bezweet het kasteel weer inkomen. Veel was ze niet van plan; behalve genieten van een herfstwandeling. Enkele vlinders vlogen nog rond; ook al eindigde de periode waarin deze insecten het zouden overleven al bijna. De meeste dieren hadden al gepaard en wanneer het weer warmer werd zouden er weer rupsen uitkomen. Al met al; was het een tijd van mogelijke dode dieren, wat dat betreft paste de lente wellicht beter bij het jonge meisje. Immers gedroeg ze zich vaak als een echte Hufflepuff studente.

Het meisje had stilletjes over het meer heen gestaard; terwijl de dieren om haar heen met hun gebruikelijke bezigheden verder gingen. Een van de al wat oudere, prachtige vlinders flapperde rond het wateroppervlak waarna het ineens als een rotsblok uit de lucht viel. Het ondiepe water in. Meteen stond het jonge meisje op waarna ze het dier er uit probeerde te vissen; in plaats van het tere diertje te redden, doodde ze het. Haar grip was te stevig geweest. Meteen schoten de tranen in haar ogen. Niet die mooie vlinder! Ze had hem niet zeer willen doen!

Voorzichtig liet ze het kleurrijke vlindertje in haar handpalm liggen terwijl ze haar schouders probeerde te rechtten. Haar vader had ze niet kunnen helpen, en nu probeerde ze het weer en ging de onschuldige vlinder dood. Het enigste wat ze nu kon doen was het een waardige begravenis geven. Waardoor het meisje in de richting van het kasteel holde. Terwijl ze de deur naar binnen wou stappen, kwam er een bekend gestalte van een leraar naar buiten toe. Met tranen in haar ogen en een wanhopige blik op haar gezicht stapte ze op hem af. "Het is dood!" Klonk er verdrietig; terwijl ze hem de vlinder toonde. Het leek wellicht bijna alsof er een vreselijke ramp had plaatsgevonden; wat dan ook zo was voor Aryana. "Ik wou hem alleen maar helpen en nu is hij dood," vervolgde het meisje op een intens verdrietige toon. Het zou wat worden als haar geliefde uil zou overlijden. Met een pruillipje keek ze de oudere Wizard aan.


@Zahorchak Solarz|| words: 384


Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Butterfly fly away [Zahorchak] || Aragog opdracht

Bericht van Zahorchak Solarz op zo nov 25 2018, 21:39


Een frons ontstond op de man zijn gezicht toen hij de veer in het potje inkt doopte, maar zodra hij deze weer op het papier zette, er geen inkt meer vanaf kwam. Een diepe zucht ontsnapte zijn longen. Hij had de laatste paar dagen al gemerkt dat hij vaker de veer in het potje moest dopen dan eerst, en dat de kleur steeds valer werd. Desondanks had hij net zoals veel van zijn leerlingen uitstelgedrag, en het halen van een nieuw potje buiten hogwarts zo lang mogelijk uitgesteld. Natuurlijk kon hij zijn collega’s vragen of hij wat inkt van hen mocht lenen, maar uiteindelijk zou hij toch zelf op pad moeten om een nieuwe voorraad in te slaan. Wat verveeld staarde de man naar het lege potje inkt, pakte deze uiteindelijk op en kwam zelf ook overeind. Met tegenzin gooide hij het glas in de prullenbak en pakte vervolgens zijn jas van de kapstok in de lerarenkamer en trok deze aan. Snel wierp hij een blik op zijn horloge. Tijd zat voordat hij laatste lesuur begon; hij kon dus op zijn gemak even heen en weer naar hogsmeade om inkopen te doen.
    Net toen Zahorchak zich vermand had om de kou te betreden, en van plan was in een snelle pas naar de winkels te gaan zodat hij warm zou blijven, hield een kleine hufflepuffer die momenteel in een levenscrisis zat hem tegen zodra hij de immense deur had geopend. Beduusd keek hij naar het tafereel wat voor hem afspeelde. Jammerend vertelde ze de docent hoe het vlindertje in haar handen was gestorven, terwijl ze hem juist had willen helpen, met alle gevoel vandien. Wat verward keek hij toe terwijl hij het scenario tot hem liet doordringen. Zelf kon hij zich niet voorstellen dat je zo overstuur kon zijn door de dood van een klein vlindertje. Hell, als hij het zich goed kon herinneren vermoordde hij kleine insecten op haar leeftijd juist voor de lol. Misschien dan ook een van de redenen dat hij toentertijd niet was ingedeeld in hufflepuff. “Well, dat is de kringloop van het leven, soms gebeuren zulke..tragedies nou eenmaal, daar kun je niets aan doen,” sprak hij op een zo meelevende toon mogelijk desondanks hij dat niet kon. “Probeer je er niet te druk over te maken...Aryana?” probeerde hij haar met een zwak glimlachje te kalmeren terwijl hij haar naam op een licht vragende toon uitsprak omdat hij slecht in namen bleef. Een snel tripje heen en weer naar hogsmeade leek er momenteel voor hem niet in te zitten.

tag: AryanaZahorchak Solarz
Transfiguration Professor
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
16

Posts :
31

Name :
Li


Hogwarts ID
Year: N/A
Age: 39 y/o
Species: Wizard


Transfiguration Professor

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Butterfly fly away [Zahorchak] || Aragog opdracht

Bericht van Aryana Miller op zo nov 25 2018, 22:23

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

De grote leraar keek beduusd naar het kleine meisje dat jammerend over de dode vlinder vertelde. Voor een zachtaardig meisje als Aryana was; was dit een grootse ramp. Het kind stond erom bekend geen vlieg kwaad te willen doen, laat staan een prachtig dier zoals een vlinder. Een die ze per ongeluk vermoord had, terwijl ze het enkel had willen helpen. Met tranen in haar onschuldige bruine ogen keek ze de man op een wanhopige manier aan. Alsof hij in staat was haar verdriet weg te toveren. Beduusd keej de Transfiguration Professor het jonge meisje aan. Wellicht was dit tafereel niet wat hij had verwacht te zien, nadat hij de deur had open gedaan. Wat verward liet hij de situatie tot hem doordringen, immers was hij vast geen huilende student gewend. Al helemaal niet om een onschuldig, klein wezen als een vlinder. “Well, dat is de kringloop van het leven, soms gebeuren zulke..tragedies nou eenmaal, daar kun je niets aan doen,” sprak hij zo meelevend mogelijk, en als hij het aan Aryana had gevraagd ook op een kundige wijze. Hij leek zich er niet druk om te maken, terwijl het jonge kind nog wat na snufte en het breekbare, tere diertje op haar hand liet liggen. “Probeer je er niet te druk over te maken...Aryana?” probeerde de vriendelijke docent met een zwak glimlachje waarop het jonge meisje hem met haar nog betraande ogen aan keek. Hij had in ieder geval haar naam onthouden; waarschijnlijk zou hij hun ontmoeting in de bibliotheek niet vergeten zijn. Iets dat als ze hem moest geloven hem veel moeite kostte, daarbij gedroeg het meisje zich meestal niet al te opvallend; als iemand het huilen over dode dieren niet opvallen noemde. Langzaam haalde het meisje diep adem, waarna ze het op een trillende wijze uitblies. "Ik... ik snap de dood. Ik wil alleen niemand pijn doen," sprak ze op een trillende toon. Als iemand op haar leeftijd de dood begreep, dan was het de jonge Aryana wel. Immers waren haar beide ouders al overleden en leefde ze voordat ze de brief van Hogwarts had ontvangen bij haar oom en tante die Muggles waren. "Kunnen we hem tenminste begraven?" Vroeg het meisje op een even sippe toon terwijl ze de Professor een smekende blik gunde. Zo kon ze haar grote misstap tenminste iets verzachtten. Het jonge kind had een groots respect voor vele wezens. Wellicht dat dit haar ook in Hufflepuff had laten belanden; ook al had ze de leergierigheid van een Ravenclawer.


@Zahorchak Solarz|| words: 416


Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Butterfly fly away [Zahorchak] || Aragog opdracht

Bericht van Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum