ϟ Playable species

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

ϟ Playable species

Bericht van Lev Nekrasov op za okt 20 2018, 13:04
➢ Playable species

Naast een gewone wizard of witch is het mogelijk om andere soorten te bespelen op Expecto Patronum. Deze soorten mag je alleen niet zomaar spelen. Er zijn twee verschillende manieren om aan een personage van een verschillend soort te komen. De eerste manier is om een character of the month te worden. De tweede manier is om 200 IC posts verdeeld over maximaal 3 accounts te gebruiken. Als een van jouw personages in een topic of the month zit krijg je hier 50 posts 'korting' op. Dit gebeurd maar één keer, verdere topics of the month geven geen korting. Hieronder vind je een lijst met alle species die op een van die twee manieren te krijgen zijn met regels die bij dat soort personage horen.

➢ Born abilities

Seers
Een Seer is een wizard of witch die met behulp van hun innerlijke oog in de toekomst kan kijken. Dit gebeurd in dromen, visioenen of met behulp van een voorwerp. Wat dit voorwerp is, verschilt per persoon. Sommige gebruiken klassieke voorwerpen zoals een glazen bol of tarot kaarten. Maar ook voorwerpen als een beker water of de restanten in een opgedronken glas thee. De meeste seers kunnen niet zelf bepalen of ze iets zien en wat ze zien. Wel kunnen ze proberen om een blik in de toekomst op te wekken.

 • Een seer kan niet te vaak een blik in de toekomst werpen, gebruik deze vaardigheid dan ook niet in elk topic.
 • Elke seer kan maar op één enkele manier in de toekomst kijken, van manier veranderen (bijv. glazen bol naar tarot kaarten) is niet toegestaan.
 • Seers kunnen niet zelf bepalen wat ze wel en niet kunnen zien, hou hier rekening mee. Ze kunnen dus niet elke keer precies zien wat ze willen zien.
 • In de toekomst kijken is niet makkelijk, het kost relatief veel energie en toekomstige handelingen kunnen de toekomst veranderen.


Metamorphmagi
Een Metamorphmagus is een persoon die een deel van zijn uiterlijk kan aanpassen. Terwijl ervaren metamorphmagi hun gehele uiterlijk kunnen aanpassen, zijn jongere vaak enkel instaat om een deel aan te passen (bijv. haarkleur, vorm van de neus, lengte etc.) Emotie heeft invloed op de transformatie waardoor die ongedaan kan geraken of juist daardoor veroorzaakt kan worden. Ook zijn ze instaat om deels in een dier te veranderen, wat dit dier is, verschilt per persoon.

 • Een metamorphmagus is geboren als metamorphmagus, het is niet mogelijk om dit later in je leven te worden.
 • Het is niet toegestaan om in een personage van iemand anders te veranderen zonder de toestemming van dat persoon.
 • In hoe verre de metamorphmagus zich kan veranderen is leeftijdsgebonden. Let er dus op dat een tweedejaars niet zo veel kan als een zesdejaars.
 • Het dier waarin een metamorphmagus zich kan veranderen staat vanaf de geboorte vast, dit kan niet door het persoon zelf bepaald worden, noch veranderen, in zijn/haar leven.


Animal communication/Parselmouths
Er zijn wizards en witches die met dieren of magische wezens kunnen communiceren. Dit is een aangeboren eigenschap die vaak erfelijk is. Een bekende vorm (en ook de enige met een naam) is de parselmouth; een persoon dat met slangen kan praten.

 • Het diersoort waarmee gecommuniceerd kan worden is niet te veranderen.
 • Er mee kunnen praten staat niet gelijk aan kunnen bepalen wat het dier doet.
 • Het is niet mogelijk om met alle diersoorten te kunnen praten. Het is of een hoofdsoort zoals slangen waarmee goed gecommuniceerd kan worden. Of een betere omgang met/begrip van een grotere groep zoals zoogdieren waarmee dan niet gepraat kan worden.


➢ Gained abilities

Animagi
Animagi zijn de wizards en witches die zich in een dier kunnen veranderen. Welk dier dit is kunnen zij niet bepalen, noch veranderen. Er is een lang, zwaar proces verbonden aan het worden van een animagus. Als dit proces niet goed verlopen wordt is de kans groot dat het persoon vast komt te zitten in een half-mens-half-dier vorm. Alle animagi zijn geregistreerd bij het Ministry of Magic zodat zij hun krachten niet kunnen misbruiken. Degenen die dit niet zijn riskeren een celstraf in Azkaban.

 • Aan een animagus zit een proces verbonden, jouw personage moet dit doorlopen hebben en kan daardoor op zijn vroegst als vierde jaars een animagus worden.
 • Het is niet toegestaan om in meerdere dieren te kunnen veranderen of te wisselen van dier.
 • Grote fysieke veranderingen (zoals het verlies van een ledenmaat) in de ene vorm, zal resulteren in de zelfde verandering in de andere vorm.


Legilimens
Een legilimen is instaat om de gedachten van anderen te lezen. Dit hebben wizards vele jaren geleden van de wampus geleerd en wordt ook door de welbekende Sorting Hat gebruikt. Ze kunnen alleen niet de gedachten lezen van occlumen; mensen die hebben geleerd om legilimensie te blokkeren. Ervaren legilimen kunnen deze vaardigheid gebruiken zonder hulpmiddelen, onervaren legilimen hebben hiervoor hun wand en een spreuk nodig.

 • Docenten en hoge rangen in het Ministry of Magic mogen zelf bepalen of ze occlumensie geleerd hebben, overleg eerst met de speler voor je hun gedachten leest.
 • De ander bepaald nog steeds wat zijn of haar personage denkt, iets anders dan dit zul je niet in hun hoofd vinden.
 • Alleen zeer ervaren legilimens zijn instaat om de gedachten van een ander aan te passen, overleg eerst met het team of jouw personage dit zou kunnen EN overleg met de ander of zij dit goed vinden.


➢ Half-breeds

Let op dat er veel discriminatie is tegenover half-breeds en jouw personage hier ook mee te maken kan krijgen. Het is niet toegestaan om meer minder dan 50% menselijk bloed te hebben en de menselijke ouder moet een wizard of witch zijn. Als je een half-breed wil die niet op deze lijst staat, kun je met informatie er over naar het team gaan. Zij zullen dan beslissen of ze dit toestaan of niet.

Half-giant
Een bekend voorbeeld van een half-giant is Rubeus Hagrid. Half-giants zijn een stuk groter en langer dan de gemiddelde mens. Hun huid is resistent tegen de meeste soorten aanvalsmagie. De mannen hebben vaak meer lichaamshaar dan menselijke mannen. De lengte van een volwassen half-giant ligt tussen de 2 en 4 meter.

 • Hou er rekening mee dat jouw personage ook echt veel groter is dan de gemiddelde wizard en daar hoogstwaarschijnlijk ook last van heeft.


Half-goblin
Net zoals de half-giants ligt de lengte van half-goblins tussen dat van een mens en goblin in. Een volwassen half-goblin is tussen de 1.30 en 1.50 meter. Vaak zijn ze iets slimmer dan de gemiddelde mens. Ze kunnen kenmerken van goblins hebben zoals de zwarte ogen maar dit hoeft niet. Net zoals bij half-giants werken sommige spells en potions niet op half-goblins.

 • Jouw personage is kleiner dan gemiddeld en kan misschien niet overal even goed bij, ook zijn ze wat minder sterk dan de gemiddelde mens.


Half-veela
Veela’s zijn prachtige wezens die als ze boos worden veranderen in een soort harpies. Een half-veela is daarom ook mooier dan de meeste mensen. Met hun dans kunnen ze het andere geslacht betoveren. Veela’s hebben vaak blond haar, blauwe ogen en een lichte huidskleur maar dit hoeven half-veela’s niet per se te hebben.

 • Het is aan de ander om te bepalen in hoe verre de veela krachten effect hebben op hun personages.
 • Half-veela’s kunnen niet in een harpy vorm veranderen.


Half-vampire
De vampier kenmerken in een half-vampire zijn subtiel. Hun hoektanden zijn iets puntiger dan bij een mens maar niet zo puntig als bij een volbloed vampier. Ook hebben ze vaak een bleke huid en zijn iets gevoeliger dan een mens voor dingen zoals zonlicht en knoflook.

 • Een half-vampire is niet in staat om anderen in vampieren te veranderen.
 • Half-vampire’s drinken geen bloed en zullen daarom ook niet zomaar mensen bijten.


➢ Different species

Er zijn ook nog een aantal andere soorten die bespeeld kunnen worden. Vanwege de discriminatie tegenover deze soorten en het feit dat ze niet allemaal even goed magie kunnen produceren als wizards en witches worden ze niet toegelaten op Hogwarts. Omdat dit een open wereld rpg is kun je ze nog wel in de andere locaties bespelen. Als je een soort wil bespelen die hier niet tussen staat, stuur dan een bericht met de informatie er over naar het team. Zij bepalen dan of ze dit toestaan of niet.

Vampires
Vampiers zijn wezens die bloed moeten drinken om te kunnen overleven. Ze kunnen ook ander voedsel eten maar dat heeft voor hun geen toegevoegde waarde. Een mens kan een vampier worden door gebeten te worden maar twee vampiers kunnen ook kinderen krijgen die automatisch vampiers zijn. Ze worden ongeveer twee keer zo oud als mensen maar hebben ook veel zwaktes. Zo kunnen ze niet in de buurt komen van knoflook en kunnen ze niet tegen zonlicht.

 • Als jouw personage een vampier is, zul je rekening moeten houden met waar ze niet tegen kunnen overdag zul je ze dan ook niet buiten zien.
 • Het drinken van het bloed van een ander personage mag alleen met toestemming van diens eigenaar.
 • Vampiers zijn niet onsterfelijk en kunnen net zoals mensen gewond raken. Al genezen ze wel sneller dan gemiddeld.
 • Vampiers mogen niet zomaar iemand bijten en veranderen, tenzij dit persoon recht heeft op een personage van een andere species en dit is afgesproken en gecommuniceerd met het team.


Werewolves
Weerwolven ontstaan door besmetting met lycanthropie. Als je besmet wordt met het bloed of salvia van een weerwolf zal er lycanthropie ontstaan. Er is echter een redelijke kans aanwezig dat het besmette persoon zal sterven aan zijn/haar wonden in plaats van dat ze een weerwolf zullen worden. Het is echter geen erfelijke eigenschap. Tijdens de volle maan veranderen de mensen in wolf-achtige wezens, deze transformatie is pijnlijk en resulteert vaak in ziekte de eerst volgende dagen. Als ze veranderen hebben ze geen controle meer over zichzelf en als er niets is om aan te vallen verwonden ze zichzelf.

 • Weerwolven kunnen alleen tijdens de volle maan veranderen, hier hebben ze geen controle over, net zoals ze geen controle over zichzelf hebben in hun weerwolf vorm.
 • Net zoals vampiers mogen weerwolven niet zomaar iemand veranderen, tenzij dit persoon recht heeft op een personage van een andere species en dit is afgesproken en gecommuniceerd met het team.Up on the mountain I see down below

It's easy to lose yourself I know
Lev Nekrasov
Defence Against the Dark Arts Professor
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
141

Posts :
239

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: N/A
Age: 27 years old
Species: Wizard


Defence Against the Dark Arts Professor

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum