IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
important
topics & links
Head
boys & girls

Chloe
Gryffindor
Fred
Gryffindor
Alison
Slytherin
Leo
Slytherin
Camilla
Ravenclaw
Cid
Ravenclaw
Olivia
Hufflepuff
Nathan
Hufflepuff
house
points
30 points
0 points
-10 points
50 points
Credits
& Sister sites


Wil je buttons ruilen? Stuur dan een PM met jou button en de link van je forum naar Nyx. Jou button zal tussen onze buttons komen te staan met een link naar jou site. In ruil hiervoor verwachten wij ook dat onze button op jou site komt te staan.
---------------
Expecto Patronum staat onder leiding van het team, de layout is gemaakt door Nyx Xiaoyu. Harry Potter zelf behoort toe aan J.K Rowling. Karakters en dergelijke dienen niet zonder toestemming gebruikt te worden. Alle afbeeldingen die gebruikt zijn op dit forum behoren toe aan hun rechtmatige eigenaren. De punten tellers komen van Savage Themes op tumblr.

Nieuw onderwerp plaatsenReageren Deel|

Evening out

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
avatar
RavenclawRavenclaw

Aantal berichten : 145
IC posts : 57

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16
Partner:

BerichtOnderwerp: Evening out ma okt 10, 2016 9:14 pm

Het was een lange tijd geleden dat Jane naar Hogsmeade was geweest. Sinds vorig jaar was ze hier niet meer gekomen, omdat er geen uitjes meer waren geweest maar ook omdat ze nog niets met haar vriendinnen had afgesproken. Binnenkort zouden ze wel weer gaan om hun ogen uit te kijken in de snoepwinkel en jaloerse blikken te werpen naar de bezemstelen in de etalages. Nu was het vooral fijn dat ze even een frisse neus kon halen en niets steeds dezelfde omgeving voorbij zag komen. Evan was haar komen ophalen bij haar tafel en omdat ze net klaar was met eten, was ze gelijk op gestaan om met hem mee te gaan. Ze had een tasje mee met wat geld, maar ze was niet van plan om veel uit te geven aan drank; dat deed ze niet zoveel. In de zomervakantie mocht ze van zichzelf los gaan, maar dat was in een andere omgeving en met andere mensen. Nonchalant haalde Jane een hand door haar haar terwijl ze de deur opende naar The Three Broomsticks en deze voor Evan open hield. 'Ga je vaak naar Hogsmeade?' vroeg ze aan hem terwijl ze tegen de deur aan leunde en naar hem keek. Ze was een stuk opgewekter in de middag en avond, gewoon geen fan van vroege ochtenden. Nog altijd was ze kalm, maar er stond nu een glimlach op haar gezicht. Ze had verder tegen niemand gezegd dat ze in de avond weg zou gaan, het was ook niemands zorg waar ze heen was. Een aantal mensen zouden haar zo misschien missen in de common room, maar haar kamergenoten deden in ieder geval nooit moeilijk over waar ze waren; dat is waarom ze haar kamer zo fijn vond, geen onnodige bemoeienis.

+ Evan


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
SlytherinSlytherin

Aantal berichten : 358
IC posts : 147

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16 years old || 01/08
Partner: How 'bout no?

BerichtOnderwerp: Re: Evening out wo okt 12, 2016 11:45 am

Het tochtje naar Hogsmeade duurde niet al te lang en was ook niet echt saai, maar toch stak Evan een sigaret op omdat hij het nogal sneu vond om dat in het café zelf te doen. Bovendien had hij zo’n flauw vermoeden dat de man in het café het niet bepaald leuk vond als er in zijn café gerookt werd en Evan had ook nergens iets zien staan waarin hij zijn sigaret kon uitdoven. Terwijl hij naast Jane liep blies hij op onnozele wijze een paar kringen rook naar boven en blies de rest uit toen ze langs een paar jongens kwamen. Hij zag dat ze geïnteresseerd naar Jane keken en Evan onderdrukte een zucht. Te veel hormonen. Toen één van de jongens een stap in hun richting wilde doen keek Evan hem echter met een strakke blik aan die vertelde dat de jongen het beter niet kon doen. Als hij ergens geen zin had dan was het wel dat hij de hele tijd naast een geïnteresseerde puber moest zitten die zijn hormonen niet kon bedwingen en zich het vijfde wiel aan de wagen voelen. Het was immers een vrij knappe jongen en Jane zich er vast wel geïnteresseerd in zijn geraakt ware het niet dat Evan niks over de jongen zei. De jongen nam weer afstand en tevreden zijnde nam Evan een trek aan zijn sigaret. Hij merkte op dat ze bij het café waren en stampte zijn sigaret uit op de grond. ‘Ik spendeer er zowat al mijn weekenden omdat er verder toch geen ruk te beleven is op Hogwarts,’ zei hij tegen haar. Vervolgens maakte hij een achterlijke beweging met zijn hand om aan te tonen dat zij voor mocht. En nu hopen dat ze een rustige avond gingen hebben. Zodra hij de deur achter zich dicht liet vallen kwam er een lekkere warmte door het café heen en Evan liep in de richting van de bar. ‘Twee Butterbeers graag,’ zei hij met een grijnsje naar Jane en ging op één van de krukken zitten. ‘Deze moet je verplicht drinken van me. De rest mag je zelf kiezen.’ Hij knipoogde plagerig naar haar en wachtte tot ze hun drinken zouden krijgen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
RavenclawRavenclaw

Aantal berichten : 145
IC posts : 57

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Evening out do okt 13, 2016 7:40 pm

De aandacht die ze blijkbaar van de jongens kreeg, ging volledig langs Jane heen terwijl ze daar met Evan liep. Het was niet iets waar ze op lette over het algemeen, maar ze had de jongens amper opgemerkt. 'Ga je dan alleen?' vroeg ze met enige verbazing tegen hem. Hij had al gezegd dat hij niet heel populair was onder de Slytherin leerlingen, maar ze zag hem niet bepaald als een eenling in een cafeetje zitten. Maar misschien ook wel. Het kon best relaxend zijn om soms helemaal alleen te zijn, dat was zij geregeld op school, maar dan nog. Jane merkte in zijn opmerkingen af en toe een afkeer tegen Hogwarts. Ze kon nog niet helemaal achterhalen of hij ook daadwerkelijk een hekel had aan de school of het gewoon een front was dat hij om zichzelf heen had gebouwd. Voor hem uit liep ze de Three Broomsticks binnen, waar het heerlijk warm en gezellig was. Het was nog niet ontzettend koud buiten, maar toch voelde dit een stuk fijner en behaaglijker. Het was aardig vol in het café, maar er was nog plek om te zitten en de mensen hielden zich vrij rustig. Ze kwam hier standaard wanneer ze met vriendinnen naar Hogsmeade ging, dat was nu al even geleden. Ze deed haar jas uit, waarna ze naast Evan op een kruk ging zitten en tegen de bar aan leunde. 'Ik houd van Butterbeer. Ik mag dan van Ravenclaw zijn, maar zo'n beetje alcohol doet niemand kwaad', zei ze met een glimlachje tegen hem. Ze was best braaf, dat was iets dat ze moest toegeven. Jane hield ervan om haar zaakjes op orde te hebben, ze hield zich aan regels en ging op tijd naar bed; maar ook zij hield van uitgaan en drankjes op zijn tijd. Helaas was ze pas zestien en ging dat niet altijd voor haar op. 'Al moet ik zeggen dat ik nog nooit dronken ben geweest', zei ze tegen hem. Ze had geen idee hoe dat zou moeten voelen.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
SlytherinSlytherin

Aantal berichten : 358
IC posts : 147

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16 years old || 01/08
Partner: How 'bout no?

BerichtOnderwerp: Re: Evening out vr okt 14, 2016 9:26 pm

Evan had enkel een kort knikje op haar vraag gegeven, maar verder geen uitleg gegeven. Dat moest ook niet echt, dacht hij zo. Het was niet dat er veel uitleg bij gegeven kon worden. Hij zat gewoon graag alleen in Hogsmeade met een drankje, klaar. Zo nu en dan ontmoette hij dan wel eens iemand die in Hogsmeade woonde of op Hogwarts zat, maar ze waren meestal al vrij snel klaar met hem en wilden dan geen contact meer met hem hebben. Voor Evan was dat zo’n natuurlijke reactie geworden van mensen die hij op zijn gedrag kreeg dat hij gewoon niet anders wist. De jongen was het gewend om keer op keer afgewezen te worden en dus was het voor hem nu wel een ontzettende meevaller dat Jane wel contact met hem wilde hebben en een poging wilde doen om hem te leren kennen. Of ze daar spijt van ging hebben kon hij niet met zekerheid benadrukken. Tot nu toe was hij qua botheid nog wel best mild geweest, behalve die ene keer vanochtend dat hij had gezegd dat hij het de moeite voor de meisjes op Hogwarts – en daarmee had hij het dus indirect ook over haar gehad – niet de moeite vond om zichzelf op te leuken. Hij had echter wel wat meer gel in zijn haren gedaan en wat mannelijke parfum opgespoten, dus tot zover zijn moeite voor Jane. Voor de rest droeg hij gewoon zijn normale kleding, maar hij dacht niet dat dat ooit zou veranderen zelfs als hij al een meisje leuk zou gaan vinden. ‘Moet je ook niet worden,’ zei hij. ‘Dronken worden is vreselijk. Dan heb je geen controle meer over jezelf. Dus als je vrienden even later tegen je zeggen dat je met één of andere chick naar bed bent gegaan kun je jezelf niet eens verdedigen, want je herinnert het jezelf gewoon niet meer.’ Hij grijnsde even ten teken dat het hem was overkomen. ‘Ik denk nog altijd dat ze liegen, tho, maar bewijs heb ik niet.’ Hij lachte en gaf een knikje naar de barman toen deze de Butterbeers voor hun neerzette. Zijn blik bleef even hangen op Jane en Evan rechtte zijn schouders. ‘Vind je het normaal om zo naar mijn vriendin te staren?’ vroeg hij brutaal. De barman, een jonge knaap en overduidelijk niet diegene die hier normaal stond, begon te blozen en draaide zich gauw weg. ‘Eikel,’ mompelde Evan. 'Kijk uit voor dat soort spul, Jane. Ze zijn maar op één ding uit. Op één ding zeg ik je.'
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
RavenclawRavenclaw

Aantal berichten : 145
IC posts : 57

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Evening out za okt 15, 2016 12:02 pm

Even glimlachte Jane dankbaar naar de barjongen toen deze hun Butterbeers voor hen op de bar zette. Ze zag zijn blik op haar blijven hangen en hem checken hoe ze eruit zag. Haar decolleté showde niet in dit truitje, maar het was wel ontzettend flattering voor het figuur van haar bovenlijf, dus ook daar bleven zijn ogen even plakken. Geamuseerd keek Jane op toen Evan degene was die er wat van zei en haar wenkbrauwen trokken omhoog. Ze pakte haar Bitterbeer en nam rustig een slokje ervan terwijl Evan sprak. Ze glimlachte geamuseerd, maar dankbaar doordat het toch een beetje ongemakkelijk was wanneer mensen zo naar haar keken. 'Possesive boyfriend much', grapte ze met een korte lach door de woorden die hij gebruikte om de barjongen weg te jagen. Met zijn verhaal over dat zijn vrienden beweerden dat hij dronken met een meisje naar bed was geweest, vroeg ze zich af of hij ook zo was wanneer hij dronken was. Uitzijn op maar een ding. Waarschijnlijk, veel jongens hadden diezelfde trekjes op verschillende momenten. Kort keek ze naar de jongeman die nu nogal gelaten andere mensen begon te helpen. 'Denk je dat het hem ooit lukt? Hij is niet zo knap, maar er zijn vast meisjes die daarvoor vallen', zei ze een beetje treurig. Misschien had zij dat ook ooit gedaan, als ze nog zo onzeker was geweest als een paar jaar geleden. Dan had ze gedacht dat dat haar enige manier was geweest om ooit aandacht van jongens te krijgen. Ze was allang blij dat ze voorbij dat stadium was.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
SlytherinSlytherin

Aantal berichten : 358
IC posts : 147

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16 years old || 01/08
Partner: How 'bout no?

BerichtOnderwerp: Re: Evening out di okt 18, 2016 10:31 pm

Kort keek Jane opzij en hij merkte op dat ze een dankbare blik in haar ogen had. Dat dacht hij al wel. Types zoals Jane durfden er misschien niet echt iets voor te zeggen – daar was ze gewoon te braaf voor, dat wist hij zeker – maar ze vonden het wel fijn als er voor hun opgekomen werd. En aangezien Evan het idee had dat hij zowat de enige jongen was die niet bepaald op één ding uit was – zelfs niet als hij al dronken was, wat zijn vrienden wel beweerden – vond hij het niet meer dan logisch dat hij voor haar opkwam. Bovendien was ze zijn gezelschap voor de avond en zag hij het niet bepaald zitten om haar te delen met een ander. De barman was misschien niet bepaald knap, maar tegenwoordig hadden jongens zo’n mooie praatjes om een ander in hun bed te krijgen. Hij wist dat het hem bovendien wel om meer draaide dan om de gezelschap alleen. Hij begon Jane wel te mogen en als hij een meisje begon te mogen dan vond hij het niet fijn als ze zich ongemakkelijk voelde onder een blik van een kerel die zijn hormonen niet in bedwang kon houden. Waarschijnlijk als hij er niet geweest was had hij wel een gesprek met haar aangeknoopt, maar nu hield hij zich heel wijs op een verre afstand van hun. ‘Duh,’ sprak hij. ‘Als ik een vriendin krijg mag ze niks mee van me, hoor.’ Hij rolde met zijn ogen om aan te geven dat hij dat niet meende. ‘Als ik ooit een vriendin krijg,’ liet hij er op volgen. Want ook dat was iets wat nog niet zeker was. Voor de komende jaren was hij het sowieso niet van plan. Het was zielig om te zien hoe mensen zoals zijn beste vriend aandacht zochten van de dames en hij was blij dat hij zo niet was. Dus ja, hij geloofde wel in het feit dat een jongen gewoon friends kon blijven met een girl, want hij was daar het levende bewijs van. ‘Who cares?’ vroeg hij bot. ‘Met zo’n attitude gaat het hem zeker niet lukken.’ Waarom trok ze zich het lot van de barman zo aan? De kerel had net naar haar borsten gegluurd for Christ’s sake. ‘Dat hij eerst maar eens fatsoenlijk leert communiceren en leert dat dames het fijner vinden om aangekeken te worden in hun ogen en niet in hun geslachtsdelen.’ De barman had zijn opmerking overduidelijk gehoord en wierp hem een kwade blik toe, maar Evan had zijn aandacht alweer op Jane gericht en negeerde de kerel voor de rest. ‘Het is dus duidelijk dat dat je type niet is, maar wat dan wel?’
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
RavenclawRavenclaw

Aantal berichten : 145
IC posts : 57

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Evening out wo okt 19, 2016 4:58 pm

Met bestuderende ogen keek Jane naar Evan terwijl ze van haar butterbeer dronk en allang de aandacht voor de barjongen was verloren. Die verdiende verder ook geen aandacht. Bovendien was dit de eerste avond sinds de zomervakantie dat ze weer iets anders zag dan de muren van Hogwarts en die spendeerde ze liever alleen met iemand als Evan. Ze had geen zin in onnodige flirts. 'Geen vriendin he?' vroeg ze met een kleine glimlach en ze leunde met een elleboog op de bar. 'Vriendje dan? Of heb je gewoon geen interesse in de liefde?' vroeg ze met enige nieuwsgierigheid. Misschien viel hij op jongens, of allebei, of geen van beide; maakte verder niet uit, maar ze was er wel nieuwsgierig naar. Nu moest Jane toegeven dat ook zij nog niet echt interesse had in een vriendje.. of misschien kwam dat doordat er niemand op haar pad kwam. Maar het was prima zo. Als ze behoefte had aan aandacht van jongens, dan zorgde ze daar wel voor. Bij zijn volgende vraag moest ze even nadenken, een kleine nadenk frons kwam tussen haar wenkbrauwen te staan. Uiteindelijk haalde ze haar schouders op. 'Ik geloof niet zo in types. Ik denk dat wanneer je iemand echt leuk vindt, het niet echt uitmaakt of hij blond of blauw haar heeft', antwoordde ze rustig en keek naar haar glas butterbeer. Dat geloofde ze echt. Niet dat uiterlijk niet telde, want iedereen wist dat dat er heus wel toe deed. Ze was niet zo goedgelovig in de wereld dat ze dacht dat vooroordelen op het gebied van uiterlijk niet bestonden wanneer je op een jongen of meisje afstapte om hun telefoonnummer te vragen. Ook zij keek naar uiterlijk. Maar je vond iemand leuk of niet. 'Maar ik waardeer iemand waarmee ik een gesprek kan voeren op hetzelfde niveau. Enigszins een vorm van intelligentie is wel fijn in een persoon. Al weet ik niet of dat echt een type persoon is', besloot ze. Dat niveau hoefde geen Ravenclaw niveau van denken te zijn, maar iemand die haar argumenten begreep en zelf ook iets kon toevoegen aan een conversatie; dat soort mensen waren best een stuk fijner om mee om te gaan.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
SlytherinSlytherin

Aantal berichten : 358
IC posts : 147

Hogwarts ID
Schooljaar: Fifth year
Leeftijd: 16 years old || 01/08
Partner: How 'bout no?

BerichtOnderwerp: Re: Evening out do okt 27, 2016 9:40 pm

Evan had geen idee waarom hij hier überhaupt interesse voor toonde. Een manier om het gesprek gaande te houden? Waarschijnlijk. Het was wel vaker aangetoond dat Evan niet de meest subtiele vragen had als het aankwam op gesprekken aanhouden. Bij sommige mensen moest hij daar echt mee opletten, maar bij Nick – zijn beste vriend – dus totaal niet. Die sneed zelf de meest raarste onderwerpen aan als hij dat wilde doen. Jane kon het heus wel erger hebben dan hem, hoor. Hij had echter ook wel het idee dat Jane het niet erg uitmaakte wat voor vragen hij stelde of wat voor opmerkingen hij gaf, hoewel hij wel het idee had dat ze het typische meisje was dat beledigd raakte als hij haar niet bepaald een compliment over haar uiterlijk zou geven. Evan was dan ook vrij eerlijk in wat hij van andermans kledij vond, maar ze had nu wel goed haar best gedaan en ze zag er ook gewoon mooi uit. Je kon niet liegen om haar figuur: dat zag er gewoon dik in orde uit. Evan keek op bij haar vraag en schudde snel zijn hoofd. God, nee. Dan zou hij Nick nog eeuwen horen klagen als hij op mannen zou vallen. Het was niet dat Nick er echt een hekel aan zou hebben, maar eerder dat hij dan niemand meer had om over de meiden te praten. Hoewel Evan het onderwerp niet altijd apprecieerde, was hij bijna de enige die echt luisterde naar de verhalen en daadwerkelijk reactie gaf als er weer eens iets doms was gebeurd. De rest hield zich daar niet zo mee bezig en dat was ook prima. ‘Ik val op meiden,’ sprak hij. ‘Maar ik ben inderdaad gewoon nog niet zo bezig met de liefde. Ik zie het vanzelf wel als iemand op mijn pad komt.’ Een instelling die Nick niet echt van hem kon appreciëren. De jongen had het liefste gezien dat Evan met Jan en alleman het bed in zou duiken, maar zo was de jongen niet en zou hij waarschijnlijk ook nooit worden. Zijn vrienden mochten zeggen wat ze wilden, maar Evan’s eerste keer zou met iemand zijn om wie hij echt gaf en wie om hem ook echt gaf. ‘Precies,’ zei hij op wat Jane al aantoonde. ‘Ik denk dat het me dan ook vrij weinig zou kunnen schelen of ze al dan niet het perfecte figuur zou hebben. Als haar innerlijke kant voor mij goed zou zijn dan heeft verder daar niemand iets mee van doen, toch?’ Nee, Evan was niet bepaald opzoek naar het mooiste meisje van de wereld. Een leuk meisje om naar te kijken was altijd mooi meegenomen, maar Evan kon het ook wel stellen met een meisje die iets ‘dikker’ zou zijn dan wat van haar verwacht werd. ‘Wel…’ Hij knipperde flirterig en overdreven met zijn ogen. Vooral overdreven. ‘Ik ben intelligent.’ Hij draaide vervolgens met zijn ogen en knikte toen naar de barman. ‘En misschien is die loser daar dat ook wel.’
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud

BerichtOnderwerp: Re: Evening out

Terug naar boven Ga naar beneden
Evening out
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag reacties plaatsen in dit subforum
 :: In game :: Hogsmeade :: the three broomsticks-
Nieuw onderwerp plaatsenReagerenGa naar: