The road towards knowledge [Lev]

Pagina 1 van 15 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Volgende

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Aryana Miller op wo okt 31 2018, 16:00

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

Het was tijd voor de gezamenlijke lunch. Een moment van de dag waarop de meeste studenten even rust hadden en konden eten en drinken. Aryana was van plan geweest direct naar een van haar lessen in de richting van de eetzaal te lopen. Echter was ze afgeleid geraakt door de grote bibliotheek met duizenden boeken. Boeken die ze nog nooit had gezien, of tenminste niet herinnerde ooit gezien te hebben. Wellicht had haar moeder enkele exemplaren in het huis gehad, voordat ze was overleden en haar vader alle links met haar moeder probeerde te verbreken. Het elf jarige meisje stopte voor een van de  grote kasten waarna ze langzaam met haar hand over de rug van de oude boeken wreef. Ze waren goed verzorgd, en duidelijk veel gebruikt. Haar donkerbruine ogen die bijna zwart leken in het halfdonker van deze ruimte, gleden over de titels van enkele van deze boeken heen. Sommige boeken  gingen waarschijnlijk over spreuken, anderen over potions. Fantastic Beasts and Where to Find Them van een Newt Scamander, was het boek dat ze uiteindelijk voorzichtig op pakte en twijfelend bekeek. Durfde ze het te openen, niet elk boek bezat kennis die ze wou weten. Kennis naar de dieren die rondom Hogwarts te vinden waren konden echter geen kwaad. Aryana wist dat haar vader haar had weerhouden meer te weten te komen over de magie die ze bezat. Haar moeder was een Witch geweest en net zoals haar had ze magie door haar bloed stromen. Iets dat ze soms zelf wellicht nog vervloekte, het was haar nooit goed bevallen anders te zijn dan de Muggles. Haar hoofd hield ze even in gedachten verzonken schuin waarna ze het boek weer terug zette. Welke gevaren zou haar nieuwe thuis met zich mee brengen, magie was gevaarlijk. Zeker als het op de verkeerde manier werd gebruikt of onbekend was. Dat was waarom ze op school zat, zelf wist ze ook dat ze het niet kon negeren. Daarbij waren haar twee oudere neven waarschijnlijk erg blij met het feit dat ze het huis had verlaten. Geen gekke incidenten meer, geen pestkoppen die haar freak noemden of haar neven buiten sloten. Ze zuchtte diep waarna ze in de richting van de deur liep. Waarschijnlijk zou ze een van deze dagen nog eens terug komen in de bibliotheek. Het was vast een goede plek om in alle rust te kunnen studeren. Aryana had nog veel in te halen op de purebloods. Al was ze vast niet de enigste die een gemixte afkomst had en was opgegroeid tussen de mensen. De normale mensen, al kon ze niet zeggen dat deze wereld abnormaal was als ze er in was opgegroeid. Ze kon haar moeder nu eenmaal niet bestempelen als gek of vreemd. Het was haar moeder geweest. Wellicht nog steeds.

Het zacht ritselende geluid van een gewaad of mantel dat bewoog, deed het meisje omdraaien naar de leraar die om de hoek in de richting van de bibliotheek kwam gewandeld. Het was de Defence Against the Dark Arts leraar. Professor Nekrasov, ze wist niet zeker waar hij vandaan kwam, maar het was duidelijk dat hij niet in Engeland was geboren. Ze wist dat ze waarschijnlijk niet in haar eentje zomaar overal rond mocht lopen al had ze niet het idee dat de bibliotheek verboden terrein was. Niet zoals het bos dat achter Hogwarts te vinden was. "Hallo Professor," Sprak ze op een zachte toon om hem niet te laten schrikken. Want wie zou er nu een eerstejaars in de bibliotheek verwachten terwijl er lunch in de eetzaal te vinden was. Zelf had ze het niet echt op grote menigten en wist ze de weg naar de eetzaal niet alleen te vinden. Wellicht had ze te lang stil gestaan of was ze teveel in gedachten verzonken geweest om de anderen te volgen. Veel sprak ze meestal niet, Aryana had niet het idee dat praten veel op zou lossen. In plaats daarvan was ze vaak rustig en alert. Mensen die luisterden in plaats van spreken, zouden wellicht dingen op vallen. Kennis vergaren over anderen en aangezien ze nieuw was, wist ze dat ze snel meer te weten moest komen. Magie was gevaarlijk, daarvan was ze overtuigd, anders zou haar vader er toch niet zoveel moeite mee hebben gehad en haar moeder nog leven. Dat magie haar leven had gered toen het huis opging in vlammen, daar dacht ze dan ook niet aan. "Mag ik u wat vragen?" Besloot ze uiteindelijk terwijl ze de man aan staarde met haar donkerbruine ogen. Haar haren had ze in een eenvoudige staart vast gemaakt. Het uniform dat ze droeg was netjes en schoon. Ze had er voldoende tijd in gestoken om netjes voor de dag te komen, al kon het bijna ook niet anders. Het uniform dat eenieder van Hufflepuff droeg, viel op tegen haar lichte huid. Geel en zwart, waren de kleuren van het huis. Ze voelde zich nog niet geheel op haar gemak bij de andere Witches en Wizards maar was in ieder geval blij niet bij Slytherin te horen. Dat zou ze nooit vol kunnen houden. "Weet u de weg naar de eetzaal?" Sprak ze uiteindelijk toen het duidelijk was dat hij haar had opgemerkt. Ze wist dat de trappen af en toe veranderde en voordat ze het wist ze hopeloos verdwaald zou zijn. Ze had een goed richtingsgevoel maar zelfs dat kon haar er niet van verzekeren dat ze in een keer de juiste kant op zou lopen. Door het in gedachten verzonken ronddwalen was ze immers bij de bibliotheek gekomen in plaats van de eetzaal.
@Lev Nekrasov|| words: 848Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Lev Nekrasov op wo okt 31 2018, 21:55

- lev nekrasov -
Zuchtend raapte de jonge man zijn spullen bij elkaar zodra de leerlingen het lokaal hadden verlaten. De lunchpauze was altijd zowel het drukste als rustigste moment van de dag. De Great Hall was gevuld met etende leerlingen en pratende mensen, voor de weg er heen gold de eerste paar minuten het zelfde. Aan de andere kant waren alle gangen en lokalen leeg waardoor het enorm rustig werd in het gebouw. In een vrij rustig tempo baande Lev zijn weg door de gangen richting de bibliotheek. Hij wilde wat boeken meenemen die hij wilde bestuderen voor de toekomstige lessen. Zijn hoofd was al volledig bij het onderwerp toen een kleine stem hem uit deze gedachtes trok. "Hallo Professor," begroette een jong meisje hem. Aan de kleding te zien een Hufflepuff studente, waarschijnlijk een first year. "Hallo," begroette hij haar, een beetje verward. Hij had niet verwacht leerlingen tegen te komen. "Mag ik u wat vragen?" vervolgde het meisje. Lev gaf een bevestigend knikje maar vroeg zich vooral af wat ze hier deed in de pauze. "Weet u de weg naar de eetzaal?" Oh, dat verklaarde alles. Een klein lachje verscheen op zijn gezicht. Het bevestigde ook zijn vermoede dat ze een eerstejaars was. Anders zou ze de weg wel weten. Het kasteel was een gigantisch doolhof maar als je eenmaal de weg kende viel het allemaal wel mee. "Natuurlijk, loop zo maar mee. Ik moet eerst even een boek halen als je het niet erg vindt," sprak hij rustig. Zijn ogen gleden over de kasten voor hij verder de bibliotheek binnen liep. De boeken die hij uit de restricted section wilde halen kon hij nu beter maar even laten staan. Die kon hij ook later ophalen. Met gekruiste armen kwam hij stil te staan voor een hoge kast vol boeken, hier ergens zou het moeten staan. Zijn ogen gleden over de ruggen, opzoek naar het juiste boek.


Up on the mountain I see down below

It's easy to lose yourself I know
Lev Nekrasov
Defence Against the Dark Arts Professor
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
141

Posts :
239

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: N/A
Age: 27 years old
Species: Wizard


Defence Against the Dark Arts Professor

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Aryana Miller op wo okt 31 2018, 22:36

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

Het was schijnbaar een plek waar weinig studenten in de pauze kwamen. Er was dan ook geen reden waarom een student hier tussen de lessen door zou gaan lezen terwijl er goed eten op de tafels werden gezet en er een gezelligheid heerste in de vier huizen. Al hoewel ze zou Slytherin niet gezellig noemen, ze was niet al te bang aangelegd maar enkele leden van dat huis deden de rillingen over haar ruggengraat lopen. Een van de jonge professoren kwam op een rustig tempo de bibliotheek binnen gelopen. Hoewel Aryana niet persé spraakzaam was wist ze wel dat dit waarschijnlijk haar enige kans was om zonder omwegen de Great Hall te bereiken en nog wat te hebben aan haar lunch. Nadien zou ze natuurlijk weer les hebben en ze wou niet te laat komen omdat ze toevallig stoer wou zijn en eigenwijs. Zodra de jonge Hufflepuff studente de Professor aan sprak keek hij haar een tikkeltje verward aan. "Hallo," Klonk er even verward als hij er uit zag waardoor een klein verlegen glimlachje op het gezicht van de jonge leerlinge verscheen. Even zwaaide ze ongemakkelijk met haar slanke hand waarna ze hem voorzichtig aansprak. Ze schaamde zich niet voor haar duidelijke en logische vraag. Hopelijk bleek de man net zo vriendelijk te zijn als hij er uit zag. Immers straalde hij een rust en vriendelijkheid uit. Hij leek in geen geval haast te hebben. Daarbij had ze nog nooit mee gemaakt noch gehoord dat iemand met haast een bibliotheek bezocht. Dit was dan ook geen plek voor drukte. Het was een stille plek waar miljoenen woorden de studenten en leraren in nieuwe werleden en andere kennis konden brengen. Nadat hij haar een bevestigend knikje gaf kwam dan eindelijk de vraag. Een klein lachje verscheen op zijn gezicht. Het kasteel was een gigantische doolhof en hoewel de bibliotheek haar wel beviel was Aryana niet van plan hier de rest van de dag rond te hangen. "Natuurlijk, loop zo maar mee. Ik moet eerst even een boek halen als je het niet erg vindt," Sprak hij rustig waarna hij de bibliotheek verder in liep. Een tikkeltje gespannen stapte ze iets dichter naar hem toe terwijl ze zijn ogen volgde naar de grote boekenkasten. Met gekruiste armen bleef hij ervoor stil staan terwijl het meisje voorzichtig en nadenkend op haar lip beet. "Welk boek zoekt u?" Vroeg ze op een fluistertoon aangezien ze wist dat dit een ruimte was voor stilte zodat men rustig kon lezen zonder afgeleid te raken. Stilte, geen prikkelende stilte; geen stilte voor de storm. Oprechte rust, ze wist bijna zeker dat dit naast de Common Room haar favoriete plek zou worden. Al zou ze haar uil Archie ook op willen zoeken. De jonge sneeuwuil verveelde zich vast. Daarbij voelde ze zich verantwoordelijk voor het dier. Haar handen zochten ongemakkelijk naar haar nu al vertrouwde wand. Ondanks het feit dat ze nog niet veel spreuken kende, was haar wantrouwen voldoende om de veiligheid van haar nieuwe maatje op te zoeken.@Lev Nekrasov|| words: 502Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Lev Nekrasov op do nov 01 2018, 12:45

- lev nekrasov -
Het meisje volgde dicht achter hem terwijl hij zich een weg door de bibliotheek baande. Ze bleef een beetje schuin achter hem staan toen hij was aangekomen bij de kast waar hij moest zijn. "Welk boek zoekt u?" vroeg het meisje hem op een fluisterende toon. Hij keek haar vanuit zijn ooghoeken aan. "Een over Doxies, ik moet er wat extra informatie over hebben wil ik toestemming krijgen om een exemplaar in de lessen te laten zien," vertelde Lev op een half mompelende toon terwijl zijn ogen weer afdwaalde naar de boekenkast. Zo lang je de letters af ging moest je altijd wel het goede boek zien te vinden, dm, dn, do, dox, doxy. De lange man zette een stap dichter bij de kast en reikte naar het boek. Zelfs met z'n 196 centimeter kwam hij net niet met zijn vingers bij het boek. Zuchtend zette hij een stap achteruit waarna hij in zijn kledij naar zijn wand begon te vissen. Hij draaide de houten stok een keer tussen zijn vingers voor hij hem op het boek richtte. "Accio," sprak hij waarna het boek met een rotvaart op hem af gevlogen kwam. Het jammere was dat zijn wand niet bepaald geschikt was voor deze dingen en daarom nog wat grof was. Gelukkig was hij het gewend en wist hij het boek in zijn armen te vangen voor het hem om ver zou gooien. Die ene stap achteruit om de klap op te vangen was helaas wel nodig. Hij draaide zich om richting het meisje naast hem en hield haar de kaft van het boek voor zodat ze deze kon bekijken. "Hierin hoop ik te vinden wat ik nodig heb voor de les," sprak hij met een klein glimlachje. Over doxies werd geleerd in het eerste jaar, en dus onder anderen in haar klas.


Up on the mountain I see down below

It's easy to lose yourself I know
Lev Nekrasov
Defence Against the Dark Arts Professor
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
141

Posts :
239

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: N/A
Age: 27 years old
Species: Wizard


Defence Against the Dark Arts Professor

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Aryana Miller op do nov 01 2018, 13:18

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

De Professor leek het geen probleem te vinden dat ze hem als een schaduw volgde. Immers was ze er niet geheel op gerust alleen rond te blijven hangen. Daarbij had de betreffende man waarschijnlijk meer kennis over alles dat met deze wereld te maken had, dan zij ooit van kon dromen. Ze wist niet zeker of dit haar thuis wel  was, zou kunnen zijn. Natuurlijk, iedereen die hier was had beschikking tot magie en haar wand stond bekend als een van de sterkere soorten. Toch betekende het niet dat ze opschepte over haar mogelijkheden. Ze was bovenal onervaren en ze wist dat ze nog veel moest leren voordat ze vol vertrouwen het leven, dit nieuwe leven zou omarmen. Op een fluisterende toon vroeg ze de Professor wat hij zocht. Wellicht dat ze hem kon helpen, al leek hij de methode waarop de bibliotheek gesorteerd was al beter te kennen dan zijzelf deed. Vanuit zijn ooghoeken keek Professor Nekrasov haar aan. "Een over Doxies, ik moet er wat extra informatie over hebben wil ik toestemming krijgen om een exemplaar in de lessen te laten zien," Vertelde hij op een half mompelende toon waardoor ze hem verward aan keek. Wat moesten Doxies nu weer voorstellen? Waren die wezens gevaarlijk, zover ze wist was de helft dat in deze school te vinden was apart, magisch en gevaarlijk als het misbruikt werd. Dat was dan ook de reden waarom ze in de buurt van de oudere en meer ervaren Wizard bleef. Als iemand een deel van de gevaren van de school kende en haar ervoor kon behoeden zou het de Defence Against The Dark Arts Professor zijn. De man zette uiteindelijk een stap dichterbij de boeken, waarna hij er naar een reikte. Ondanks dat hij groot was, immers moest ze omhoog kijken om hem aan te kunnen kijken, leek zelfs hij niet in staat het boek uit de hoge schappen te halen. Zuchtend stapte de Professor achteruit terwijl het meisje met een nieuwsgierige blik hem aan keek. Ze kende zelfs de meeste basis spreuken niet, hoe gingen ze het boek uit de schappen halen zonder dat ze een trap gebruikten. Wizards en Witches waren een apart volkje. Uiteindelijk vond de donkerharige leraar zijn wand en draaide die een keer tussen zijn vingers rond, voordat hij het op het boek richtte. "Accio," sprak hij waarna het boek met een rotvaart op hem af gevlogen kwam, geschrokken stapte het meisje half struikelend achteruit waarna ze met haar ogen knipperde. Wie had die spreuk nou weer bedacht! Dat was trouwens een vraag die ze de laatste tijd wel vaker herhaalde. Hogwarts was een plek waar ze zich naar verloop van tijd wel op haar gemak zou gaan voelen, maar nu voelde het nog steeds aan als een aparte droom. Wellicht zelfs eerder een nachtmerrie. Ze had dit leven niet gewild, het was te ingewikkeld en toch was ze  dapper genoeg om de kansen die ze kreeg aan te grijpen en te leren. Als ze zich niet veilig voelde, dan moest ze zelf de veiligheid creëren, en dat begon met het leren over haar magie. Uit haar ooghoeken zag ze de Professor het boek vangen, waarna hij het haar liet zien. Voorzichtig stapte ze dichterbij waarna ze met een lichte nieuwsgierigheid de titel bekeek. "Hierin hoop ik te vinden wat ik nodig heb voor de les," sprak hij met een klein glimlachje. Aryana keek hem aan waarna ze zacht en twijfelend sprak. "Waarom is er een boek over Doxies?" Waren die wezens zo gevaarlijk dan, want dan wist ze niet zeker of ze wel naar zijn les wou komen. Was hij gestoord! Ze hield er persoonlijk niet van te vechten of het gevaar op te zoeken. Het gevaar vond haar wel; daarvoor hoefde ze niet met het lot te tarten. "Professor Nekrasov, waarom geeft u eigenlijk Defence Against The Dark Arts?" Begon ze zachtjes, haar stem trilde licht. Het was duidelijk dat het meisje een goede les in geschiedenis nodig had. De helft was haar nog niet verteld, haar moeder was te vroeg overleden om alle gevaren en mooie dingen over deze wereld te leren. Soms waren de mooiste dingen ook de gevaarlijkste dingen. "Ik.. Ik bedoel waarom is het nodig?" Besloot ze uiteindelijk, haar vraag te verduidelijken. Alles was nieuw en ze had niet verwacht dat ze zou moeten kunnen vechten met magie, of dat er monsters leefden. Enkel haar voorzichtige karakter had haar ervan weerhouden zo vroeg in het schooljaar in de problemen te raken. Ze lette te goed op, Aryana was niet van plan zichzelf in gevaar te brengen, net zomin als haar huis genoten.@Lev Nekrasov|| words: 772Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Lev Nekrasov op do nov 01 2018, 16:21

- lev nekrasov -
Ze keek naar de titel voor ze zacht een twijfelende vraag stelde. "Waarom is er een boek over Doxies?" Hij begreep haar vraag niet helemaal, waarom zou er geen boek over zijn? Gelukkig had hij vrij snel door dat het prima te verklaren was als ze geen magische ouders had. Over het algemeen wist je dan nog niet zo veel van de hele magische wereld. "Over alle magische wezens zijn er boeken, zodat wij weten hoe we er mee om moeten gaan. Net zoals dat er boeken zijn over niet-magische dieren," vertelde Lev haar rustig. Nou waren de boeken over doxies over het algemeen meer met het doe; hoe kom je er vanaf en wat doe je als ze bijten. Maar goed, daarover zou hij haar wel vertellen in de les. "Professor Nekrasov, waarom geeft u eigenlijk Defence Against The Dark Arts?" vroeg het meisje hem vervolgens met een lichtelijk trillende stem. Alleen dat al was genoeg om hem er ongemakkelijk over te maken. Hij aarzelde behoorlijk over wat hij haar zou vertellen. Hoe kon hij dit nou uitleggen op een manier die er voor zorgde dat ze niet bang van hem zou worden. Hij was blij zat dat ze dat überhaupt nog niet was. Nu ze even het schooljaar in waren begonnen de roddels over hem ook onder de eerste jaars te verspreiden. "Ik.. Ik bedoel waarom is het nodig?" verduidelijkte ze gelukkig haar vraag voor hij antwoord kon geven. Dat zorgde voor een hele andere uitleg en daar was hij eigenlijk wel blij mee. "Omdat er Dark Magic en valse creatures in deze wereld zijn. Het is belangrijk om je daar tegen te kunnen verdedigen. Beide zijn namelijk behoorlijk gevaarlijk." Het laatste verzuchtte hij eerder dan dat hij het uitsprak. Hij had daar eerste hands ervaring mee en hoopte met heel zijn hart dat zij er nooit veel mee te maken zou krijgen.


Up on the mountain I see down below

It's easy to lose yourself I know
Lev Nekrasov
Defence Against the Dark Arts Professor
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
141

Posts :
239

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: N/A
Age: 27 years old
Species: Wizard


Defence Against the Dark Arts Professor

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Aryana Miller op do nov 01 2018, 17:15

No one ever finds life worth living - one has to make it worth living


   

Waarschijnlijk was het niet gewoon dat iemand weinig wist over deze wereld. Zeker als diegene een Halfblood was. Haar donkerbruine ogen gleden ongemakkelijk van het boek naar de man en weer terug terwijl ze haar vraag stelde. Ze wist niet eens wat Doxies waren, behalve dat het een magisch wezen moest zijn. "Over alle magische wezens zijn er boeken, zodat wij weten hoe we er mee om moeten gaan. Net zoals er boeken zijn over niet-magische dieren," Vertelde de man haar rustig waarna ze langzaam knikte, haar intelligente en rustige ogen stonden vol begrip terwijl ze de nieuwe informatie opsloeg. Doxies zouden vast niet de meest vredelievende wezens zijn als de Defence Against The Dark Arts Professor naar informatie erover zocht. Anders was er geen reden voor Defence. Haar bruine ogen stonden bedenkelijk terwijl ze voorzichtig de volgende vraag stelde. Wel op zo'n manier dat zelfs de leraar niet leek te weten wat hij met haar aan moest. Hij leek zeer ongemakkelijk door de vraag, waardoor ze zich plotseling herinnerde dat ze wel enkele roddels over hem in de gangen had gehoord. Hij leek alles behalve in staat anderen pijn te doen. Haar instinct was goed ontwikkeld en niets in haar gevoel zei haar dat ze op moest passen. Meer dan bij anderen. Terwijl hij aarzelde, verduidelijkte het meisje haar vraag waarna hij zonder moeite antwoordde. "Omdat er Dark Magic en valse creatures in deze wereld zijn. Het is belangrijk om je daar tegen te kunnen verdedigen. Beide zijn namelijk behoorlijk gevaarlijk." Het laatste verzuchte de man meer dan dat hij het uitsprak. Toch hoorde Aryana het waardoor ze hem met een ongemakkelijke blik aan keek en zachtjes sprak. "Mijn vader zei altijd dat magie gevaarlijk was," Haar stem klonk ongemakkelijk alsof ze bang was dat ze een fout had gemaakt door hier te komen. Door naar school te gaan en te leren over haar magie, te leren over haar afkomst. Haar moeder had vroeger waarschijnlijk ook op Hogwarts gezeten al kon ze niet zeker zijn. Er waren vast wel meerdere scholen die Witches en Wizards opleidden tot volleerde Wizards en Witches. Haar blik gleed naar haar uniform waarna ze langzaam haar staf op pakte. "Mijn moeder was net als ik, ze overleed door een ongeluk, ik had pap beloofd nooit hierheen te komen," Legde ze uit terwijl ze hem met een soort breekbaarheid en eerlijkheid aan keek. Dit legde ook wel uit waarom ze angstig leek te zijn rondom de nieuwe dingen, ze had alle redenen om op haar hoede te zijn. Ze kende enkel de negatieve kant van magie, de kant waarin mensen dood gingen. Niet de kant die krachtig en mooi was, de kant die puur was. Ze bekeek haar Applewood wand voorzichtig waarna ze hem aan de leraar liet zien. "Waarom zijn de wands eigenlijk verschillend?" Vroeg ze uiteindelijk terwijl ze hem nieuwsgierig aan keek. "En waarom zeggen mensen dat je... dat je gevaarlijk bent?" Ging ze verder, hij leek rustig genoeg om vragen te beantwoorden en vragen had ze. Soms voelde het bijna alsof ze in deze wereld was gedumpt en het maar uit moest zoeken. Wie had haar ooit geloofd als ze had gezegd dat ze een sneeuwuil had om met anderen te spreken en dat mensen rond konden vliegen op bezems. Laat staan als ze begon over Quidditch of wezens zoals Dixies.@Lev Nekrasov|| words: 560Aryana Miller
Hufflepuff student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
261

Posts :
294

Name :
Butter


Hogwarts ID
Year: First year
Age: 11 years
Species: Wizard


Hufflepuff student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Lev Nekrasov op do nov 01 2018, 18:22

- lev nekrasov -
"Mijn vader zei altijd dat magie gevaarlijk was," reageerde het meisje zachtjes en aarzelend. Kort verscheen er een frons op Lev's gezicht. Als haar vader zo sprak dan was hij of geen Wizard of had er slechte ervaringen mee. Aan de andere kant had hij die zeker ook wel maar zoiets zou je hem niet horen zeggen. Natuurlijk kon het gevaarlijk zijn maar dat was het niet alleen, het was leuk, mooi, interessant en nog veel meer. "Mijn moeder was net als ik, ze overleed door een ongeluk, ik had pap beloofd nooit hierheen te komen," vervolgde het meisje - wiens naam hij nog steeds niet kon herinneren - op een haast breekbare toon. Dat moest zwaar voor haar zijn geweest maar aan de andere kant vond hij het ook knap dat ze toch hier heen was gekomen. Het vergde toch wat moed om hier alleen naar toe te komen als je enige ouder er op tegen was. Maar het was belangrijk dat ze kwam, magie zonder controle was veel gevaarlijker dan als het geleerd was. Op een paar uitzonderingen na natuurlijk, maar dat was zijn vakgebied. In de tussentijd had ze haar wand tevoorschijn gehaald. "Waarom zijn de wands eigenlijk verschillend?" vroeg ze hem. Hij snapte niet helemaal waar deze wisseling van onderwerp vandaan kwam. Hij nam aan dat ze over dat andere niet verder wilde praten en daarom hierover begon. Lev hield zijn wand naast de hare, de verschillen waren inderdaad duidelijk te zien. De twee leken vrijwel het tegenovergestelde van elkaar te zijn. "En waarom zeggen mensen dat je... dat je gevaarlijk bent?" ... Auw. Die opmerking deed wel een beetje pijn als hij eerlijk moest zijn. Het betekende dat de verhalen tussen de first years al rond gingen. Dan vond hij het aan de andere kant ook weer dapper van haar dat ze dan toch op hem was afgestapt. Hij zou toch maar even beginnen met de uitleg over de wands, dan kon hij nog wat langer nadenken over dat andere. "Net zoals elk persoon verschillend is, is elke wand ook verschillend. De vier eigenschappen maken een soort persoonlijkheid en de wand zal iemand kiezen die bij hem past. Zo is de jouwe bijvoorbeeld van Apple Wood en de mijne Yew wood," verklaarde Lev op een rustige toon. De ongemakkelijkheid sloeg recht weer toe zodra hij klaar was met deze kleine uitleg. Nu moest hij haar andere vraag nog beantwoorden. "Weet je zeker dat je wil weten waarom ze dat zeggen?" besloot hij maar op een wat ongemakkelijke toon te vragen. Uitstelgedrag much.


Up on the mountain I see down below

It's easy to lose yourself I know
Lev Nekrasov
Defence Against the Dark Arts Professor
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
141

Posts :
239

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: N/A
Age: 27 years old
Species: Wizard


Defence Against the Dark Arts Professor

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The road towards knowledge [Lev]

Bericht van Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 1 van 15 1, 2, 3 ... 8 ... 15  Volgende

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum