Hymn for the Missing

Pagina 1 van 4 1, 2, 3, 4  Volgende

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Hymn for the Missing

Bericht van Rin Kiritake op wo dec 19 2018, 18:50

- rin kiritake -
Bijna niemand kwam er waardoor de hele locatie er verlaten uit zag. De stilte die er hing, alles overwoekert door de planten en de zware lucht. Het waren dingen die de eigenaar van de hut waarschijnlijk niet fijn zou vinden. Toch kwam er bijna niemand, uit respect voor hem. Rin had het idee dat het wat averechts was. Haar moeder had haar niet voor niets gevraagd er een keer in de zoveel tijd langs te gaan. Ze wist nooit goed wat ze moest doen, het voelde altijd zo ongemakkelijk. Uiteindelijk was ze maar een klein stukje van het huis, aan de rand van het pad gaan zitten. Daar neuriede ze een soort afscheidslied. Puur en alleen omdat het haar het beste leek om te doen. Naast haar stonden drie staafjes wierook, zacht brandend, in het gras gestoken. Ze kreeg elke keer nieuwe mee van haar moeder met de vraag of ze dat wilde doen. De vrouw weigerde vertellen wat het precies was maar ze wist wel dat gedurende haar tijd op Hogwarts ze veel aan de man had gehad. Dus daar zat Rin weer, haar ogen gesloten, wierook naast haar brandend, een zacht een liedje te neuriën.

[Eerste post voor Cheryl]


Rin Kiritake
Ravenclaw student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
89

Posts :
106

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: Sixth year
Age: 17 years old
Species: Wizard


Ravenclaw student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Hymn for the Missing

Bericht van Cheryl Castle op vr dec 21 2018, 16:04

Het besluit was eigenlijk vrij makkelijk gemaakt. Het besluit om op school te blijven en tijdens de kerstvakantie niet naar huis te gaan. Wat kon haar moeder doen? Ze zou geen Howler sturen, want ze wilde geen focus leggen op de thuissituatie van Cheryl. Ze zou hooguit een boze uil sturen, maar zelfs dan was het nog aan Cheryl om de post ongeopend te laten en net te doen alsof ze het niet had ontvangen, alsof het naar de verkeerde was gestuurd. Niemand die kon zeggen dat het niet zo was. Haar broer zou misschien ook wel op school blijven. Als zij zou blijven, zou hij dan nog eens proberen om de waarheid uit haar te trekken? Ze wilde hem zo graag vertellen wat er tijdens de vorige vakantie was gebeurd, maar ze was bang dat hij boos op haar zou worden. Dat hij haar zou verachten en haar dan volledig in de steek zou laten. Of dat hij een domme actie zou ondernemen en zich tegen hém zou keren. Dan zou hun vader woedend op hem worden en daar wilde ze de gevolgen niet van ondervinden. Hun thuissituatie zou sowieso een hel worden na hun zevende jaar, iets waar ze zo min mogelijk over na wilde denken. Het was haar al eens ingevallen dat het misschien opgelost kon zijn als ze voor die periode iemand kon vinden, maar ze dacht niet dat er ook maar iemand was die aan de eisen van haar moeder kon voldoen. Tenzij het natuurlijk een zuivere Slytherin was, maar zelfs dan was het nog maar de vraag of hij zich zou kunnen evenaren met de skills die haar verloofde had. En dan was er natuurlijk dat deel in haar moeder dat Cheryl gewoon wilde zien lijden, puur en alleen omwille van het feit dat zij in was gedeeld in Gryffindor, iets waar ze niks aan kon veranderen en waar ze zich ook niet tegen verzet had. Als ze wist wat voor grote impact het had gehad op de band met haar ouders, zou ze het dan wel gedaan hebben? Ze dacht van niet. Bovendien viel er weinig te doen eer dat the Sorting Hat zijn beslissing had gemaakt. Een tikkeltje moedeloos zijnde liep Cheryl over the Hogwarts Grounds, in de richting van de hut die er altijd maar verlaten bij lag. Haar blik viel op een meisje die zich voor de hut bevond. Ze hadden dikwijls een paar klassen met elkaar en dus herkende Cheryl haar dan ook vrij makkelijk, maar ze moest bekennen dat ze nog niet vaak een gesprek met haar had gehad. Misschien tijd om daar eens verandering in te brengen, al wist ze niet goed hoe ze haar moest benaderen. Ze kon zich Evan’s reactie al inbeelden als hij haar zo had zien zitten met de wierook om haar heen. Hij zou de Ravenclawer vierkant uitgelachen hebben, maar Cheryl was gelukkig niet zo. En Cheryl was ook zeker van plan geweest om iets te zeggen ware het niet dat de toon die het meisje neuriede haar een beetje van slag maakte. Het klonk immers zo droevig en als Cheryl ergens niet mee om kon gaan de laatste tijd was het iets droevigs. En dus hield ze haar lippen op elkaar geklemd terwijl ze wachtte, of nee, hoopte dat het meisje haar op zou merken.
Cheryl Castle
Gryffindor student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
48

Posts :
57

Name :
Freedje


Hogwarts ID
Year: Sixth year
Age: 17 y/o
Species: Wizard


Gryffindor student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Hymn for the Missing

Bericht van Rin Kiritake op vr dec 21 2018, 21:06

- rin kiritake -
Ze had iemand aan horen komen, voetstappen over het pad. Dat had haar echter niet tegengehouden. Alsof er niemand in de buurt was neuriede ze door, tot ze bij het einde van het liedje aangekomen was. Het zou niet alleen onbeleefd zijn om een soort eerbetoon middendoor te stoppen, het zou ook de rust in het gebied verstoren als ze plotseling zou reageren. Zodra ze klaar was opende langzaam haar ogen en knipperde ze een keer tegen het licht. Vervolgens richtte ze haar blik op het pad, een Gryffindor leerlinge. Rin had een aantal lessen met haar maar wist haar naam niet. Ze gaf een begroetend knikje voor ze haar ogen op de drie wierookstaafjes richtte. Ze brandde allemaal nog netjes. Opnieuw richtte ze haar blik op de brunette. "Wat kom je hier doen?" vroeg ze. Het was immers niet een logische plaats om naar toe te gaan. Je kon hier niets en vele mensen kwamen er ook niet juist uit respect voor de man.


Rin Kiritake
Ravenclaw student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
89

Posts :
106

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: Sixth year
Age: 17 years old
Species: Wizard


Ravenclaw student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Hymn for the Missing

Bericht van Cheryl Castle op vr dec 21 2018, 22:29

Jammer genoeg voor Cheryl duurde het liedje nog wel even. Het was niet alsof het heel erg mooi of uniek was, maar het had een bepaalde klank dat Cheryl droevig maakte, dat haar liet denken aan de waanzinnige tijd met Evan en vervolgens de vreselijke tijd met haar verloofde. Het maakte bepaalde emoties in haar los en het liefste wilde ze hard naar het kasteel rennen, op de deur van de Slytherin common room kloppen en vragen of haar broer haar te woord kon staan, maar ze wist dat dat niet kon. Als ze hem zou vertellen wat haar verloofde haar had aangedaan, zou hij met man en macht proberen om het huwelijk te stoppen. En dat zou desastreuze gevolgen hebben voor hun gezin, al zeker omdat haar vader Evan als de perfecte erfgenaam van hun familie zag. Ze onderdrukte een zachte zucht en schrok door de plotselinge vraag. Ze had nauwelijks gemerkt dat de Ravenclawer was gestopt met zingen en nu haar aandacht op Cheryl had gericht. Ze haalde haar schouders op. “Ik ben een beetje afgedwaald,” antwoordde ze naar waarheid. “Maar deze plek heeft altijd een air van sereniteit gehad, hetgeen waar ik eigenlijk een beetje naar opzoek was.” Ze lichtte daar verder niets bij toe. Ze had geen zin om een praktisch voor haar vreemdelinge zijnde uit te leggen wat die sereniteit juist voor een effect op haar had en verwachtte ook niet dat het meisje haar neus in haar zaken zou steken. Daar had ze simpelweg het karakter niet voor, als Cheryl haar goed kon inschatten. “Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet helemaal op de hoogte ben van het achtergrondverhaal van deze plek, maar jij wel als ik het zo mag afleiden uit je acties.”
Cheryl Castle
Gryffindor student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
48

Posts :
57

Name :
Freedje


Hogwarts ID
Year: Sixth year
Age: 17 y/o
Species: Wizard


Gryffindor student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Hymn for the Missing

Bericht van Rin Kiritake op vr dec 21 2018, 22:43

- rin kiritake -
De brunette leek een beetje van haar vraag te schrikken. Die was er ook niet helemaal bij met haar hoofd. “Ik ben een beetje afgedwaald,” verklaarde ze als antwoord op haar vraag. Eh, mogelijk. Al kon ze niet helemaal begrijpen waarom mensen die ronddwaalde altijd echt op een locatie eindigde. “Maar deze plek heeft altijd een air van sereniteit gehad, hetgeen waar ik eigenlijk een beetje naar opzoek was.” Rin gaf een knikje en richtte haar blik weer naar voren. Okay, dat was haar vriendelijke gesprek van de dag weer, genoeg haar best gedaan. “Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet helemaal op de hoogte ben van het achtergrondverhaal van deze plek, maar jij wel als ik het zo mag afleiden uit je acties.” De blondine liet haar ogen even op de wierook stokjes rustte voor de amberkleurige ogen weer op de Gryffindor studente werden gericht. "Niet veel, dit is op aanvraag van mijn moeder. Het hele verhaal ken ik niet, noch kan ik je over Hagrid vertellen," sprak ze rustig. Natuurlijk moesten mensen vragen blijven stellen, dat was bijna altijd zo. Rin had daar persoonlijk alleen niet zo veel behoefte aan.


Rin Kiritake
Ravenclaw student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
89

Posts :
106

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: Sixth year
Age: 17 years old
Species: Wizard


Ravenclaw student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Hymn for the Missing

Bericht van Cheryl Castle op vr dec 21 2018, 23:18

Cheryl nam van de stilte die voor een kort moment tussen hun heerste heel even gebruik om het meisje in zich op te nemen. Ze had lang, wit haar, een bleke huid en ogen waar menig meisjes jaloers op zouden zijn. Cheryl vroeg zich onwillekeurig af wat het meisje dacht als ze zichzelf in de spiegel zag ’s morgens. En ook wat haar achtergrondverhaal zou zijn. Was ze net zoals Cheryl een schande voor de familie, maar wist ze dat prima te verbloemen om school? Ze had geen idee. Ze had ook niet echt het idee dat iemand zo’n verschrikkelijke ouders als zijzelf kon hebben, maar natuurlijk had je altijd van die gevallen die het tegendeel konden bewijzen als het ooit ter sprake zou komen. Cheryl dacht niet dat ze hier op school ooit iemand zou vertellen over haar verloofde, noch over de reactie van haar ouders toen ze hoorden dat ze in Gryffindor was ingedeeld. Het was niet onbekend dat haar familie een zuivere bloedstatus had, daar wees Evan hun maar al te graag op als ze moeilijk bij hem deden. Alleen zijn denigrerende houding tegenover niet-zuivere bloedstatussen bewees dat al. Op dat vlak was hij net zoals hun vader, al dacht Cheryl niet dat ze dat ooit over haar lippen zou kunnen krijgen in zijn bijzijn. Ze wilde de kloof tussen hun niet breder maken dan dat het nu al was. Voor het gemak richtte ze zichzelf op wat het meisje te zeggen had en gaf een knikje. “Dat getuigt dan van veel respect voor je moeder,” sprak ze op een rustige toon. “Ik ken er die minder happig zouden zijn op het voortzetten van sommige tradities van hun ouders.” Had ze het nu over zichzelf? Voor zover zij wist waren haar moeder en vader allebei Slytherins en hadden ze elkaar gekozen in plaats van dat ze gedwongen waren. Ze hadden allebei hetzelfde rotte karakter, dus Cheryl zou het nogal vreemd vinden als dat een match made in heaven was door haar grootouders. “Maar ik zou soms wel meer willen weten over de achtergrond van Hogwarts. Het lijkt wel alsof ze ons soms alleen de mooie momenten vertellen en niet de droevige, terwijl die toch juist het meeste onderdeel uitmaken van hoe Hogwarts nu is.” Was ze aan het bazelen? Misschien wel, maar ze wilde geen vragen over die tradities hebben, noch over de redelijk stomme opmerking die ze had gemaakt wat het meisje haar moeder betrof.
Cheryl Castle
Gryffindor student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
48

Posts :
57

Name :
Freedje


Hogwarts ID
Year: Sixth year
Age: 17 y/o
Species: Wizard


Gryffindor student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Hymn for the Missing

Bericht van Rin Kiritake op za dec 22 2018, 15:51

- rin kiritake -
“Dat getuigt dan van veel respect voor je moeder,” reageerde de brunette. Rin gaf een kort knikje. Ze was hier immers dankzij haar moeder en ze kon niet voorspellen hoe het zou zijn afgelopen met haar als ze bij haar vader was gebleven. “Ik ken er die minder happig zouden zijn op het voortzetten van sommige tradities van hun ouders.” De blondine haalde haar schouders op als reactie op de uitspraak van de Gryffindor studente. Dat kon allemaal best maar het maakte haar nou eigenlijk niet zo veel uit. “Maar ik zou soms wel meer willen weten over de achtergrond van Hogwarts. Het lijkt wel alsof ze ons soms alleen de mooie momenten vertellen en niet de droevige, terwijl die toch juist het meeste onderdeel uitmaken van hoe Hogwarts nu is.” Vanuit haar ooghoeken keek Rin de brunette even aan. Ze had geen idee waarom ze zo nodig dit gesprek met haar wilde voeren. Het was niet dat zij meer van dat alles wist. "Er staan boeken met de precieze geschiedenis van Hogwarts in de bibliotheek, ik raad je aan daar te kijken. Ik kan je niet meer vertellen omdat ik er - obviously - ook niet bij was." Dat ze een Ravenclawer was wilde nog niet zeggen dat ze alle kennis maar paraat had. Vele leerlingen uit haar house waren slim op de onderwerpen waar ze interesse voor hadden en moeite in wilde steken. De rest kon vele niet zo veel boeien en werd alleen gedaan omdat het wel moest.


Rin Kiritake
Ravenclaw student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
89

Posts :
106

Name :
Anouk


Hogwarts ID
Year: Sixth year
Age: 17 years old
Species: Wizard


Ravenclaw student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Hymn for the Missing

Bericht van Cheryl Castle op zo dec 23 2018, 20:20

Cheryl gaf een kort knikje toen de blondine een opmerking maakte over de bibliotheek. “Toch is dat anders dan als het je verteld wordt door iemand die er veel meer over weet.” Ze wist ook niet zo goed hoe ze dat toe moest lichten en al het andere commentaar dat ze in haar hoofd had, klonk te zoetsappig. En dus besloot ze om over het onderwerp voor de rest maar gewoon niets meer te zeggen. Toch liet de opmerking van de Ravenclawer haar heel even grinniken; het leek erop dat ze niet echt veel zin had om met Cheryl verder te praten. Waarschijnlijk was ze hier gewoon voor haar traditie gekomen en wilde ze voor de rest met rust gelaten worden. Zou ze daar maar aan beantwoorden? Aan de andere kant was het juist zo fijn om even met iemand ergens over te praten, al was het maar over onnozelheden. Dan kon ze haar gedachten tenminste van thuis afleiden. Van het geheim dat ze niet aan haar broer had verteld en dat dreigde naar de oppervlakte te komen des te langer dat ze hem negeerde. Er was ook nog een deeltje in haar dat het gewoon met iémand moest delen. Niet per se met de Ravenclawer, maar met iemand anders die ze beter kende. Ka’on, bijvoorbeeld. Of iemand anders die ze kon leren vertrouwen naarmate de tijd verstreek. “Zat je moeder ook in Ravenclaw?” Eigenlijk was het de bedoeling geweest dat ze het meisje zou vertellen dat ze wist dat ze met rust gelaten wilde worden en dat ze wel weg zou gaan, maar opeens was de vraag eruit gekomen. “En je vader?” volgde erachter. Waren haar ouders wel blij met het pad dat de blondine had toegewezen gekregen? Cheryl kon zich amper voorstellen dat er ouders waren die reageerden zoals die van haar en haar broer.
Cheryl Castle
Gryffindor student
avatar
icon + karakterkaart :

IC :
48

Posts :
57

Name :
Freedje


Hogwarts ID
Year: Sixth year
Age: 17 y/o
Species: Wizard


Gryffindor student

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Hymn for the Missing

Bericht van Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 1 van 4 1, 2, 3, 4  Volgende

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum